Morfogeneza

Slavica Marin
25. jul - 6. avgust 2011. Otvaranje 26. jula u 19h

aaa

Slavica Marin je kroz svoj umetnički rad već godinama poznata likovnoj publici Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije. Specifično je za njen rad da u svim oblastima u kojima se izražava (slikarstvo, skulptura, objekti, instalacije, modni dizajn) koristi prirodne materijale i tako uspostavlja tesni kontakt sa prirodom. Njeno umetničko izražavanje bazira se na ekologiji i to od same upotrebe prirodnih materijala do estetske zaokruženosti dela koje, između ostaloga, želi istaknuti prirodu i kao osnovno polazište za čistoću ljudskog duha.

U O3ONE-e će biti izložena serija fotografija koju je snimio Tomaž Lunder, gde Slavica trči sedamdeset-kilometarski maraton. Slavica je startovala pred svojom galerijom u Umagu, kako bi došla, tačno na svečano otvaranje Istarskog sajma umetnina (Artexchange) u Rovinju, gde je njena galerija bila izlagač, što je tom maratonu već u početku odredilo performativna svojstva.

Nastup Slavice Marin je inovativan, prvenstveno stoga što je korišćena sportska disciplina kao umetnički medij. Fotografije beleže stanje i reagovanje tela usled fizičkih napora, a ono se najvernije očitava na autorkinom licu. Promene raspoloženja koje pratimo, istinski su odraz ekspanzivnosti rada mišićnog tkiva, ali i duhovne snage koja to tkivo pokreće.