Moda ili maskenbal – EXIT 08

Tanja Beljanski
12. maj 2009. > otvaranje u 19h

foto-ceda-vasilic
Izložbu fotografija „Moda ili maskenbal – Exit 08“, inicirala je i organizovala redakcija elektronskog časopisa za opštu kulturu „Ugled“, sa idejom da mladim ljudima skrene pažnju na protivtežu današnjem poražavajućem mejnstrimu sa ovih prostora. Naime, iz godine u godinu, kako zbog sve većeg broja mladih ljudi koji na festival Exit dolaze iz inostranstva, tako i zbog grozničave želje domaćih posetilaca da upravo na Exitu izraze svoju kreativnost, kada je reč o maštovitom odevanju mladih, jasno se vidi napredak. Za sve one koji modu posmatraju iz kreativnog ugla, koji pod pojmom mode ne podrazumevaju robnu marku i uniformisanost, nego pre i iznad svega – izraz, ovo je svakako ohrabrujuća činjenica.

Na pitanja da li je festivalom dominirala moda ili maskarada, kako su se oblačili strani, a kako domaći posetioci Festivala, ko je bio kreativniji i da li je u pitanju kreativnost ili je sve, ipak, stvar mogućnosti, tim magazina Ugled pokušao je da da odgovore na osnovu odabranih radova fotografa saradnika časopisa Urban Bug, fotografa Exitovog foto tima, kao i najinteresantnijih radova koji su pristigli na konkurs.

Kao jednovečernji event izložba će u O3ONE-u biti prikazana u utorak, 12. maja, nakon čega se seli u klub “Francuska sobarica”. Zamišljena kao putujuća izložba, kako bi bila dostupna i podsticajna većem broju mladih ljudi, “Moda ili maskenbal – EXIT 08”, naišla je odlične reakcije publike na turneji po gradovima Srbije – Pančevu, Somboru, Novom Sadu, Zrenjanu, Vršcu, Subotici, Kragujevcu, Kruševcu i Negotinu.