AIR

Jelena Milo
9 - 20. jun 2009.

jelena-milo

Izložbom AIR, autorka Jelena Milo predstaviće simulaciju stanja voda i vazduha u budućnosti. Prostorna instalacija interaktivnog karaktera zasniva se na podacima, predviđanjima i modelima različitih stručnjaka za klimatske promene. Kao direktnu repliku na sam naziv izlagačkog prostora i objašnjenje značenja i konteksta upotrebe reči „ozon“, Jelena Milo je prikazuje projekat koji se bavi raznim aspektima straha od ekološke katastrofe, zagađenja i nestanka čistog vazduha.

Projekat je konceptualan i odvija se u tri segmenta koji se predstavljaju u formi videa, fotografije i preuzetih i produciranih objekata. Instalacija izložbe je prostorno specifična, sa inovativnim načinima kombinovanja različitih medijskih formata i prostornih aranžmana i veoma je bliska prostornim iskustvima i navikama obične publike.

Jelena Milo rođena 1979. u Beogradu. Završila studije Kunstakademie Duesseldorf u Nemačkoj, 2004. godine, klasa prof. Magdalene Jetelove. Nagrade Platz Open Oktobar – Galerie Out In, Toronto, Kanada i Platz suf dem Peek & Cloppenburg Konkurs für Junge Kuenstler, Diseldorf, Nemačka. Imala dve samostalne izložbe i učestvovala u više od dvadeset grupnih izložbi.