Telo kao instrument

Koče Popovića 9

Alice-in-WonderBand

Pozivamo vas na otvorenu besplatnu prezentaciju radionice “Telo kao instrument”. Povedite prijatelja i dođite da upoznate nove ljude kroz igru, muziku i pokret!
Hajde da se bavimo onim što nam je najbliže, onim što je uvek prisutno, našim telom i glasom, i samo ovim osnovnim instrumentima da stvaramo muziku. Tako radimo i na disanju, memoriji, koordinaciji, koncentraciji, sinhronizaciji i različitim kapacitetima našeg pamćenja i telesnim sposobnostima – a, takođe se i dobro zabavljamo!
Radionica je otvorena za sve željne da se kreću i pevaju.
Za dodatne informacije, kao i najavu dolaska, obratite se na telefon 063/8700581, na mejl nelomarko@gmail.com ili u inbox.
Radionica je nedeljom od 17 časova.
_dsc9064
Body percussion je umetnost udaranja sopstvenog tela u cilju proizvođenja različitih ritmičkih zvukova.
Svaki pokret tela podrazumeva određenu aktivnost naših mišića i kostiju. Koristeći specifične pokrete, body percussion utiče na jačanje određenih delova tela, i na taj način utiče na reflekse, pažnju i brzinu reagovanja na različite zahteve iz naše okoline. Takođe, body percussion doprinosi razvoju svesnosti o našem telu, kontroli pokreta i jačanju mišića, kao i boljoj koordinaciji i balansu. Istraživanja u oblasti pshologije su pokazala da body percussion poboljšava koncentraciju, pamćenje i percepciju, a može da ima i terapeutska svojstva zbog toga što stimuliše i aktivira naš organizam kako na psihomotornom, tako i na kognitivnom nivou. Body percussion u kombinaciji sa pevanjem je tehnika disocijacije, uz pomoć koje polaznici uče da uspešno obavljaju nekoliko potpuno različitih zadataka u isto vreme. Osim toga, orkestracija – stvaranje muzike u grupi, kao jedan od načina primene body percussion-a, doprinosi razvoju veština komunikacije i smanjenju anksioznosti u komunikaciji sa drugim ljudima, i posledično, jačanju samopouzdanja i samopoštovanja.
Bez obzira na prethodno muzičko iskustvo, svako može da nauči kako da iskoristi svoj unutrašnji ritam i istraži zvuk svog tela kroz ovu veštinu najčistijeg muzičkog izražavanja.
Program:
– učenje osnovnih pokreta i udaraca, gde je telo podeljeno, kao svaki udarački instrument, na određene zone
– savladavanje osnovnih ritmičkih podela (trodelni, četvorodelni i nepravilni ritmovi)
– učenje zvučnih „efekata“ koje je moguće proizvesti body percussion-om
– orkestracija: rad u grupi, gde svaki polaznik ima sopstveni ritmički patern koji je u skladu sa paternima ostalih polaznika i stvara zajedničku kompoziciju
– rad i učenje kroz grupne igre koje utiču na prisutnost i koncentraciju, brzinu reagovanja, sposobnost komunikacije i trenutnog povezivanja sa ostalim polaznicima
– osnovne tehnike disanja, opuštanja i istezanja
– osnove vokalne tehnike
– učenje raznovrsnog repertoara pesama
– višeglasno pevanje