BG Drum Circle

17. 11. 2016. > Koče Popovića 9

BGDrumCircle_snimio-Caslav-Petrovic_004-1

U četvrtak 17.11. od 19h u galeriji PRO3OR Centra za ravnotežu biće po drugi put održan „BG Drum Circle“ – proslava slobodnog ritma
Organizatori Beogradskog „bubnjarskog kruga“ pozivaju sve perkusioniste i bubnjare, majstore i početnike, da se priključe svojim talentom, osećajem za ritam i instrumentima, kao i publiku koja ume i želi da đuska uz ritmove sveta sa svojim zvečkama, pištaljkama, udarljkama, da u četvrtak 17. novembra od 19 do 21 časova dođu u galeriju PRO3OR Centra za ravnotežu u ulici Koče Popovića(Zagrebacka) broj 9 i prepuste se ritmu.
bgdrumcircle_snimio-marko-ristic_001
Drum circle je svaka grupa ljudi koja svira perkusije i ručne bubnjeve u krugu, u zajednici. Slobodno ritmičko izražavanje je cilj sam za sebe, a tolerancija i slušanje drugih, prihvatanje i prenošenje ritmičkih fraza po inspiraciji pojedinaca, svojevrsan muzički dijalog, odlika je kulture starih naroda. Uvek uključuje ljude svih godina, nema vođe, ni starešinstva, samo cilj da se svi ritmički usklade, da formiraju grupnu svest. Slobodan ritam koji opija je uvek neodoljiv otvoren poziv za ples, vokalnu i svakojaku improvizaciju. Dvadeset je godina od „Buke u 19:30“, kada se drum circle ritam protestno prosuo ulicama čitave Srbije.
Atmosfera prošlogodišnjeg Drum circla, uspešna podela radosti ritma, je zabeležena i kao video:

BG Drum Circle organizuju:
Balkan Music Box,
Đembija,
Šta hoćeš,
SambaLoLo,
galerija PRO3OR i
Centar za ravnotežu.