TREĆI JUNIOROV FOTOGRAFSKI KONKURS

National Geographic Junior
30. novembar – 05. decembar 2009. > otvaranje u 18h

Jelena-Boroja

Časopis National Geographic Junior ove godine je po treći put zaredom organizovao fotografski konkurs za decu osnovnoškolskog uzrasta, koji je deo međunarodnog fotografskog konkursa na kome učestvuje 18 zemalja, a svake godine pristigne nekoliko desetina hiljada dečijih fotografija.

Ove godine učesnici su se takmičili u četiri kategorije: „životinje“, „pejzaž“, „ljudi“ i „humor“. U svakoj kategoriji izabrane su po tri nagrađene fotografije. Dvanaest najboljih nagradiće kompanija „Stav“ i Izdavačka kuća KLETT, a četiri prvonagrađena rada (po jedan u svakoj kategoriji) biće poslati na međunarodno takmičenje u Vašington, gde će se sa ostalim učesnicima boriti za međunarodnu nagradu. Apsolutni pobednik u međunarodnoj konkurenciji otputovaće u Vašington u sedište Društva National Geographic, gde će se upoznati sa najpoznatijim fotografima sveta.

Izložba dvadesetak izabranih radova, održava se od 30.11. do 5.12. u O3ONE-u. U okviru izložbe, 3. decembra, u 18h, biće organizovana, sada već tradicionalna, humanitarna aukcija radova koji su ušli u uži izbor. Novac prikupljen na humanitarnoj aukciji biće iskorišćen za kupovinu ograde u vrtiću „Diznilend“ na opštini Voždovac. Podršku i partnerstvo u humanitarnoj aukciji NGJ dobio je od Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu.