DINOSAURUSI VIĐENI OČIMA DECE

Likovni konkurs Raiffeisen banke
21 – 26. decembar 2009. > Otvaranje: ponedeljak, 21. decembar, 18h

Untitled-1
Izuzetna izložba pod nazivom „Dinosaurusi Argentine – džinovi Patagonije“ koju su brojni posetioci imali prilike da tokom proteklih 5 meseci posete u beogradskom Impuls holu,  po prvi put je u našu zemlju donela skelete i fosile praistorijskih dinosaurusa koji su pre više miliona godina naseljavali prostor današnje oblasti Patagonije u Argentini.
Raiffeisen banka je generalni pokrovitelj ove nesvakidašnje izložbe, na kojoj je predstavljeno 20 vrsta dinosaurusa, sa oko 40 eksponata skeleta i delova skeleta, među kojima su i jaja dinosaurusa, lobanje, gnezdo mladunaca, replika pronađenih otisaka stopa, kosti, rekonstrukcije života. Inače, ovu nesvakidašnju izložbu je do sada videlo više od pola miliona posetilaca širom sveta, a tokom proteklih meseci, više desetina hiljada posetilaca videlo je beogradsku izložbu, među kojima su najbrojniji naši najmlađi građani.
Posebnu zanimljivost za naše mlađe posetioce predstavljao je konkurs za najbolje dečije crteže dinosaurusa koji je organizovala Raiffeisen banka. Izborom najboljih 10 crteža,  likovni konkurs je zvanično okončan 30.10.2009.

Stručni žiri imao je težak zadatak da odabere najbolje radove između gotovo 5.000 crteža najmlađih posetilaca izložbe, koji su pokušali da crtežom izraze svoje viđenje ovih fascinantnih praistorijskih životinja. Žiri su činili: Katarina Gaborović, direktor Odeljenja za marketing i odnose sa javnošću Raiffeisen banke; Saša Pančić, Član ULUS-a i Academie Europeenne des ARTS; Nebojša Babić, umetnički fotograf i Nenad Dodić, Art direktor marketinške agencije McCann Erickson.
Deset najboljih radova izabranih na konursu biće izloženo u O3ONE-u od 21 – 26. decembra 2009. Velika nagrada za mlade umetnike jeste mogućnost da se njihov rad nađe u prostoru u kom su izlagali neki od naših najpoznatijih umetnika.
Podržimo ih zajedno!

Raiffeisen banka a.d. je članica Raiffeisen International-a, jedne od vodećih bankarskih grupacije u srednjoj i istočnoj Evropi. Poslovanje u Srbiji započela je 2001. godine, a sada svoje aktivnosti razvija u tri pravca: poslovanje sa stanovništvom, poslovanje sa privredom, upravljanje sredstvima i investiciono bankarstvo.
O3ONE je nezavisan umetnički projekat, započet 2004.godine, koji deluje u oblasti kulturne produkcije i savremene vizuelne umetnosti. Osnovna misija jeste da podstakne razvoj i eksperiment u savremenoj umetničkoj produkciji, da pruži podršku kreativnom potencijalu Srbije, ali i da doprinese komunikaciji i razmeni sa umetničkim centrima u zemlji i svetu. O3ONE predstavlja jedinstvenu komunikativnu platformu u okviru koje umetnički sadržaj postaje dostupan najširem krugu ljudi, i proširuje ideju o tome šta sve umetnost može da bude.