U retrovizoru

Saša Radović
11 - 16. mart 2010. > otvaranje u 19h

Izložba „U retrovizoru“ predstavlja svojevrsnu rekonstrukciju događaja iz poslednjih petnaest godina, koji su autoru privukli pažnju. Saša Radović izabrao je fotografiju kao najbolji medij da iskaže svoj stav i reakciju na iste.

„Analitičar ili neki likovni kritičar bi, u najboljem slučaju po mene, rekao da slike imaju za cilj da povećaju svest o društvenim prilikama kod nas i u svetu, ali meni to nije bio cilj. Ja sam se nadao da kada ovo napravim, da ću jednostavno staviti tačku na opsesije koje me plaše i da ću dan posle dočekati prazan, da neću imati šta da kažem. Poslednjih petnaestak godina ja ne govorim, ja urlam, plačem, smejem se histerično…“ Saša Radović

Ova izložba zapravo je zbir njegovih frustracija prikazao je kroz tridesetak fotografija. Ono što je iza njega gleda kroz retrovizor, ne osvrćući se, a ono što nas čeka, prema njegovim rečima zavisi od nas samih.

Saša Radović rođen 1965. godine u Tuzli. Završio je Akademiju za pozorište, film i tv u Zagrebu i studirao je fotografiju u Nemačkoj. Radi kao reditelj i direktor fotografije.