YOUNG SERBIAN DESIGNERS

18 - 24. mart 2010. > O3ONE > otvaranje u 19h

Young Serbian Designers je prva strateška promocija nove srpske dizajn scene, inicirana od strane kulturne organizacije Mikser i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA,  koja se predstavlja po drugi put na smotri talenata Salone Satellite u okviru najvećeg svetskog sajma nameštaja u Milanu.

Na konkurs Young Serbian Designers prijavilo se 170 mladih autora. Mikserov stručni žiri, kojim predsedava renomirani svetski dizajner Konstantin Grčić, izabrao je šest dizajnera:  Anu Kraš, Branka Nikolića, Đorđa Čukanovića, Jovana Topalovića, Jovanu Bogdanović  i Miljanu Nikolić.  Izabrani mladi srpski dizajneri u aprilu ove godine će predstavljati Srbiju na najvećoj međunarodnoj smotri talenata, sa dvanaest izuzetnih projekata.

Milanski sajam nameštaja izabran je kao lokacija za predstavljanje srpskog dizajnerskog talenta, zato što se smatra najposećenijom internacionalnom manifestacijom iz oblasti industrijskog dizajna, dizajna upotrebnih predmeta, industrije nameštaja, rasvete i enterijerske opreme.