Sedmi autorski konkurs za arhitekturu

Kompanija Novosti
25 - 31. mart 2010. > otvaranje u 18h

Autorskim konkursom “Novosti” za arhitekturu, nastavlja se tradicija priznate “Borbine” nagrade, koja traje pola veka.
Nekada čuveni “Borbin” konkurs, od 2003. godine pod okriljem “Novosti”, nagrađuje najbolje studentske i profesionalne radove iz oblasti arhitekture. Kao jedan od najpoznatijih konkursa arhitekture na našim prostorima, izdvaja najkvalitetnije u domaćoj produkciji i uporno se bori za afirmaciju savremenog rečnika u graditeljstvu. Nagrada za najbolje izvedeno i studentsko delo u protekloj godini, jedna je od najvažnijih priznanja u kategoriji arhitekture, na ovim prostorima.

Za najbolje studentsko delo ove godine izabran je rad Marije Blagojević, dok je najbolji izvedeni projekat nova Hala sportova u Zrenjaninu, delo arh. Marjana Đulinca, arh. Borislava Petrovića, arh. Ivana Raškovića, arh. Aleksandra Tomića i arh. Nade Jelić.

Ove godine na konkurs je stiglo 105 studentskih radova i 15 izvedenih dela. Na izložbi u O3ONE-u, od 25. do 31. marta, biće izloženo 19 radova koje je izabrao stručni žiri u sastavu: akademik Branislav Mitrović, dr Aleksandar Kadijević, arhitekta Slobodan Maldini, prošlogodišnje pobednice Ksenija Bulatović i Vesna Cagić Milošević, i Manojlo Vukotić, generalni direktor i glavni i odgovorni urednik Kompanije “Novosti”.