“Karlssonwilker”

Remix Srbija
20 - 28. januar 2006.


Karlssonwilker inc. je dizajn studio u srcu Menhetna čiji su osnivači Islanđanin Hjalti Karlsson i Nemac Jan Wilker. Troje ljudi radi na različitim projektima, a s vremena na vreme na krovu njihovog studija održavaju se žurke. O njihovom radu je pisano u mnogim čuvenim časopisima i publikacijama o dizajnu a dobili su i mnoge nagrade. U Njujorku se čak smatraju najinovativnijom dizajnerskom kompanijom. Dizajneri Jan i Hjalti predstavljaju primer “novog načina razmišljanja u dizajnu”, a njihova knjiga “TELLMEWHY” u izdanju Princeton Architectural Press iz 2003. neobični je istorijat brzog uspeha studija i postala je bestseler u stručnim krugovima koji prate moderne vizuelne komunikacije.Do sada su radili za veliki broj poznatih klijenata među kojima su Rolling Stones, Aerosmith, Warner Bros, Virgin Records, Diesel, Loreal, Museum of Modern Art, Capitol Records, MTV Networks, The New York Times Magazine, Guggenheim, Adobe, L’Oreal, Anne Klein Group i Puma. Dizajnirali su i promotivne materijale za Dane kulture Islanda u Srbiji u junu 2004. godine.
Hjalti i Jan su i predavači na School of Visual Arts u Njujorku.

Izložba Remix Srbija
Od fajlova kreiranih tokom prvog boravka u Srbiji, u leto 2004, umetnici su uradili seriju od dvadeset plakata koji povezuju prve utiske vezane za našu zemlju, uz novi osvrt. Pored radova iz serije Remix Srbija na izložbi će biti prikazana i selekcija radova za kompanije kao što su MTV, PUMA, Warner Bros, Captol Records i dr.

Serbia Remixed
Izložba i radionica Karlssonwilker u Srbiji

Galerija O3ONE
20-28. januar 2006.

U saradnji sa Balkankult fondacijom i projektom Design Serbia (SEDP, USAID) 20-28. januara biće otvorena izložba Serbia Remixed dizajn studia Karlssonwilker iz Njujorka.

Petak 20. Januar u 19h
Otvaranje izložbe

Subota 21. Januar 2006. Od 17 – 19h
Karlssonwilker radionica
Teme: Grad Njujork, dizajn scena u Njujorku, dizajn u Njujorku u odnosu na dizajn u Beogradu

Karlssonwilker inc.