Pecha Kucha Night Belgrade #006 I O3ONE

UTORAK, 01. 06. 2010., 20.20h

U organizaciji kako.ko design studia i SADA umetničkog udruženja u O3ONE-a će se održati #006 Pecha Kucha Night Belgrade! Nakon otvaranja izložbe mladih mađarskih dizajnera – FISE (utorak, 1. jun, 19h), u okviru PKN BGD svoje radove predstaviće kreativci sa Balkana (20.20h).

Pecha Kucha Night osmišljena je februara 2003. u Tokiju kao mesto susreta kreativnih umova, razmene ideja i interakcije kroz javno prikazivanje radova. Potpuno spontano dešavanje je preraslo u internacionalnu proslavu kreativnosti, i proširilo se u sada preko 300 gradova po celom svetu.

PKN BGD predstavlja neformalni forum kreativnog rada, mesto susreta i javne prezentacije uslovljene preciznim formatom: 20 slajdova x 20 sekundi = 6.4 min slave! Ovoga puta beogradskoj publici svoj rad i kreativna razmišljanja predstaviće 10 kreativaca sa područja Balkana.

…povedite prijatelje i pridružite se razgovoru o dizajnu, arhitekturi, modi i mnogo čemu drugom…

PREZENTERI:
re:a.c.t studio
milutin popović
jelena nikolić
jovana bogdanović
biljana milenović
spring studio
ana kras
ivana kalina
remake
zek

Moderatori: Vesna Pejović, Slavimir Stojanović
*organizator zadrzava pravo izmena

Info o organizatorima:

kako.ko dizajn studio je tim kreativca koje odlikuje osobeni stil i sposobnost analize postojećih kao i stvaranje novih odnosa čoveka i njegove okoline. kako.ko dizajn studio je 2004.-te godine pokrenula Vesna Pejović /magistar dizajna namestaja, Univerzitet umetnosti i dizajna,Helsinki, kojoj se tri godine kasnije pridružuje Jelena Milojević /diplomirani arhitekta enterijera, Fakultet primenjenih umetnosti, Beograd.
Umetničko udruženje SADA /serbian art and design association/ osnovano je 2008 godine kao direktan rezultat saradnje nekoliko dizajn studija i dizajnera sa područja Srbije. Udruženje se bavi radom na nekoliko povezanih projekata: iznalaženjem prostora koji bi funkcionisao kao otvoreni studio, organizovanjem kreativnih dešavanja i pokretanjem high-end dizajn robne marke koja će svetskom tržištu predstaviti savremeni industrijski proizvod sa autentičnim pečatom dizajnera sa područja Srbije.