Predstavljanje web servisa

www.Plakatt.com
Petak, 25. jun 2010.

Plakatt je potpuno besplatan servis za objavljivanje i otkrivanje događaja, mesta i aktivnosti u tvom gradu. Korisnici Plakatta mogu da, pored postavljanja događaja koji ih zanimaju, prave planove i na izuzetno lak način pregledaju šta se dešava u njihovom, ili bilo kom drugom gradu. Sa druge strane, vlasnici, PR menadžeri i organizatori događaja mogu u Plakattu pronaći novi način komunikacije sa svojom publikom.

Plakatt ima i društvenu komponentu koja se ogleda kroz mogućnosti dodavanja i praćenja aktivnosti kontakata, objavljivanja prisustva i pozivanja na događaje, pisanje komentara, ostavljanje utisaka, postavljanje fotografija i video klipova. Informacije na Plakattu su, za razliku od Facebook-a potpuno otvorene i pretražive od strane pretraživača poput Gugla, što je ogromna prednost za vidljivost objavljenog događaja ili mesta na internetu.

Iza Plakatta stoje dve firme, obe iz Novog Sada:

Rendered Text (http://renderedtext.com/) – Marko Anastasov i Darko Fabijan,i

Sprawsm (http://sprawsm.com/) – Petar Perović i Dragan Babić.

Pored predstavljanja Plakatta, posetioci će imati priliku da poslušaju i predavanje na temu korisničkog interfejsa Plakatta i samog razvoja servisa kroz njegove verzije od začetka ideje, do onoga što je on sada. Predavanja će voditi Dragan Babić i Petar Perović

Sam događaj je početak saradnje između www.plakatt.com i kompanije www.pepsi.rs. Dok budemo razgovarali o online aktivnostima našu offline žeđ ćemo da utolimo pepsi bezalkoholnim pićima.