Radost Evrope

28 i 29. septembra 2005.

U galeriji Ozon, 28 i 29. septembra, od deset do devetnaest sati odigravaće se ‘Info-bazar kroz Evropu slikom, rečju, zvukom’. To je deo programskih aktivnosti kojima se najavljuje Trideseti susret dece Evrope ‘Radost Evrope 2005’. Ova manifestacija će se održati u Beogradu između prvog i šestog septembra.Info-bazar će deci, ali i svim zainteresovanim Beograđanima omogućiti da se putem audio-vizuelnih zapisa upoznaju sa kulturom 22 evropske zemlje-učesnice ovog festivala, koji igrom i druženjem spaja decu starog kontinenta.

U periodu od jedanaest do dvanaest časova tokom pauze za Info-bazar, deca će moći da probaju slatkši pripremljen prema receptu iz Evrope i da razgledaju ‘Zemljovoz’, brouru-vodi kroz drave-učesnice ‘Radosti Evrope 2005’.

Tada će biti u prilici i da sopstvenim asocijacijama u vidu reči ili crteža dopune ‘Rečnik prijateljstva’ sastavljen od 15 reči koje je još 1969. odabrao Duško Radović, a koji povezuje sve susrete evropske dece u Beogradu za poslednjih 30 godina.

Tokom tih sat vremena trajaće i jezčiko-dramska radionica u kojoj će deca učiti kako se pojedine reči kažu na engleskom, španskom, francuskom i italijankom jeziku.