“Fotografske radionice za mlade na jugu Srbije”

21 - 23. septembar 2005.


Projekat je zamisljen kao kreativni i edukativni program koji u nestabilnom regionu sa neresenim medjunacionalnim problemima moze doprineti uspostavljanju dijaloga i komunikacije medju pripadnicima razlicitih etnickih grupa.
Izlozba fotografija polaznika radionice, odrzane u Bujanovcu tokom 2005. godine, bice prezentovana u galeriji O3ONE od 21. do 23. septembra. Ucesnici radionice bili su mladi, uzrasta izmedju 15 i 18 godina, sprske, albanske i romske nacionalnosti.
Tokom cetiri meseca rada, ucesnici su bili u prilici da, po prvi put u ovom regionu uz pomoc fotografskog medija, zajedno rade na istom cilju i komuniciraju na razne teme, upoznaju jedni druge, predstave svoj nacin zivota, obicaje i buduce planove. U okviru izlozbe bice predstavljena i publikacija sa fotografijama i rezultatima projekta.
NVO KIOSK je nevladina, neprofitna organizacija koja deluje na polju umetnosti i kulture. Jedan od najvaznijih ciljeva organizacije je siroka saradnja umetnika iz razlicitih oblasti savremene umetnosti i kulture koji svojim delovanjem mogu doprineti u procesu resavanja socijalnih i politickih problema modernog drustva. Jedno od osnovnih uverenja organizacije je da svaki oblik umetnickog delovanja i vizije moze obezbediti bolje razumevanje medju razlicitim socijalnim grupama i nacijama podeljenim socijalnim razlikama ili konfliktom.