Tragovi po vodi

Milan Simić
19 - 25. novembar 2007. // otvaranje u 19h

Polulopta
Demokratizacija novih tehnologija
Vreme potrebno da nove tehnologije nađu  primenu u širokoj potrošnji se skraćuje iz dana u dan: kuće sve više liče na laboratorije, dok se potrošači pretvaraju u neku vrstu “oglednih miševa”. Ceo proces je jako zabavan i veoma inspirativan…
Izložbom u O3ONE-u  želim pokazati kako elektroluminescencija, do skora korišćena u elektronici i aparatima vrhunske tehnologije, može iluminirati domove, a da se proces reciklaže silikona, nedavno patentiran, može primeniti u našim kupatilima – odmah.Elektroluminescenciju i reciklažu silikona možemo dovesti u međusobni odnos na do sada neiskorisćen način.
Upotrebićemo reciklirani silikon za projekat mekanih (čitajte: sigurnih) elemenata za kupatilo i sve to osvetliti – animirati – elektroluminescencijom, rasvetom buducnosti!

Dobrodošli u kupatilo 21 veka…

Milan Simić

MIL  AN’S  DESIGN

Milan Simić, futuristički dizajner rodom iz Beograda, stoji iza Mil An’s Design studija u Parizu. Domen njegovog umetničkog delovanja proteže se od pejzažne arhitekture do pozorišnih rekvizita.

Zbog sposobnosti transformacije svakodnevnih materijala u objekte koji zbunjuju našu percepciju, Simića je najbliže odrediti kao iluzionistu. Fantastični aspekt Simićeve magije su predmeti koji su u isto vreme i upotrebni i zabavni. Kako sam autor kaže: «Trudim se da dobro poznate materijale obradim na čudan,  neočekivan   način ne bi li im barem na trenutak udahnuo neprepoznatljivost « .

Sotheby’s CDA 2003. godine izlaže Simićevu inovativnu Liquid Crystal (Tečni Kristal) kolekciju rukavica i podmetača za kuhinju.

Ovi neuobičajeni i funkcionalni predmeti izrađeni su tehnologijom koja silikonsko tkanje pretvara u proizvode otporne na visoke temperature.

Kolekcija pruža iznenađujuće svež osvrt na upotrebne predmete i po prvi put je predstavljena u Britaniji.

Simićev rad prethodno je prikazan u Francuskoj 2002. godine u VIA-i (Paris ). Ova prestižna institucija prezentuje i promoviše umetnike različitih orijentacija. Dodeljeno mu je priznanje Best of  Now na salonu Maison et Objetct (Paris, 2002).

Sotheby’s , London
Kustos Rachel Barraclough
Contemporary Decorativ Arts


19 – 25.11.2007.
Izložba: TRAGOVI PO VODI
Autor: Milan Simić
Industrijski dizajn: Elektroluminescentne lampe & tehnologija reciklaže silikona

Otvaranje: ponedeljak / 19. novembar 2007 / 19h/ O3ONE