NAGRADA ZA ARHITEKTURU KOMPANIJE NOVOSTI

31. mart - 6. april 2008. > otvaranje u 19h

dve.jpg
U O3one-u, od 31. marta do 5. aprila ove godine, biće izloženi najbolji radovi Autorskog konkursa arhitekture Kompanije “Novosti” za 2008. godinu. Svečano otvaranje izložbe biće održano 31. marta, u 19 časova, u O3one-u, Andrićev venac 12, u Beogradu. Ovo je jedan od najpoznatijih konkursa arhitekture na našim prostorima, star više od četiri decenije. Prema mišljenju stručne javnosti konkurs izdvaja najkvalitetnije u domaćoj produkciji, i uporno se bori za afirmaciju savremenog rečnika u graditeljstvu.

Stručni žiri u sastavu: prof.arh.Brana Mitrović, predsednik žirija; prof. Aleksandar Kadijević; arh. Slobodan Maldini; arh. Mustafa Musić i generalni direktor i glavni urednik Kompanije “Novosti” Manojlo Vukotić, izabrao je najuspešnije arhitektonsko delo realizovano u 2007. godini i najbolji projekat studenata arhitekture u prošloj godini.

Izabrana dela biće nagrađena vrednim nagradama. Šest hiljada evra za najbolje izvedeno delo pripašće arhitektama Vladimiru Milenkoviću i Snežani Vesnić za projekat poslovne zgrade “TEXTIL” u Užicu, a dve hiljade evra dobiće Ognjen Krašna, autor najuspešnijeg studentskog rada “Predlog za proširenje Muzeja savremene umetnosti”.

ue.jpgmuzej.jpg

Potpisi za slike:
1) NAJBOLJE IZVEDENO DELO: Poslovna zgrada “TEXTIL” u Užicu, Vladimir Milenković, dia i Snežana Vesnić, dia
2) NAJBOLJI STUDENTSKI PROJEKAT: “Predlog za proširenje Muzeja savremene umetnosti u Beogradu”,Ognjen Krašna