Izložba “Drvo života”

12 – 13. maj 2008. > otvaranje u 19h

laza-ristovski.jpg
Retki su umetnici koji u svom opusu imaju toliko ostvarenja i angažmana stilski veoma različitih, a u isto vreme objedinjenih osobenim pečatom i jedinstvenim talentom autora. Upravo takav umetnik bio je Laza Ristovski, kompozitor, aranžer i virtouz na instrumentima sa klavijaturom. Poslednjih 15 godina Laza je živeo i radio boreći se sa multipleks sklerozom, opakom bolešću koja nije uspela da ga zaustavi, demorališe i odvoji od muzike.

Njegov album “Drvo Života” ostao je nedovršen. Uz pomoć renomiranih kolega, autora i izvođača snimljeno je deset kompozicija sa ovog albuma, gde svaku numeru peva različit pevač.

Dado Topić (Time), Dragi Jelić (Yu grupa), Tijana Dapčević, Ognjen Radivojević, Niggor, Nikola Čuturilo…..samo su deo “All Star” ekipe koja se nesebično odužila svom prijatelju učesćem na albumu. CD će kreirati majstor dizajna profesor Rastko Ćirić, a omot će uraditi akademski slikar Sanda Ristovski.

Izlazak albuma pratiće mini turneja po Srbiji, koja će biti humanitarnog karaktera, kao i izložba fotografija, omota i plakata Laze Ristovskog u O3one-u.