Izložba instalacija i crteža

Željka Momirov
17 – 24. maj 2008. > otvaranje u 19h

portret.jpg
Samostalna izložba Željke Momirov sastoji se od sedam grupacija – crteža objekata rađenih u tehnici ploter štampe na providnim folijama. Svaka grupacija ima promenljive dimenzije zbog mogućnosti pomeranja vidnog polja koje u određenom nizu daje trodimenzionalni crtež. Koristeći mogućnost upotrebe poliuretanskih lupa, prostorni crteži dobijaju svoj unutarnji dupli prostor i kordiniraju sa prostorom u kojem se nalaze, te daju mogućnost istraživanja na relaciji optički elementi – vidno polje, što je u biti i osnovni koncept izložbe. Na izložbi će osim prostornih instalacija biti prezentovan rad koji čine četiri istovetna elementa realizovana u vidu svetlećih zidnih reklama.

Sintezu između prostornih instalacija i objekata (u ovom slučaju svetlećih reklama) čini video rad (sastoji se od 4 elementa) koji su svojstveni sami po sebi i egzistiraju sami za sebe (pojedinačno zvukom i slikom), ali ujedno obuhvataju jedinstvenu celinu.

Željka Momirov (1962) završila je vajarstvo na FPU u Beogradu i postdiplomske studije na istom fakultetu. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a. Predavala je na Akademiji umetnosti u Prištini i na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Živi i stvara u Beogradu.

nm.gif