Izložba mladih modnih kreatora

Daniel Palillo i Rickard Lindquist
17 - 22. novembar 2008. > otvaranje u 19h

slike-1-i-2.jpg
Daniel Palillo (Finska) je veoma mlad modni dizajner koji živi i radi u Helsinkiju, Finska. Njegov rad karakterišu veoma izražene i predimenzionirane siluete pomalo mračne teme i izbor boja koje koristi. U kolekcijama dominira crna sa intervencijama veoma jakih boja kao što su crvena, žuta i ljubičasta. U poslednje vreme dosta koristi i patchwork. Njegovi “džakasti” modeli su do sada predstavljani u Americi, Italiji, Španiji, Danskoj, Švedskoj i Finskoj.

Rickard Lindquist (Švedska) je studirao modni dizajn i krojenje na Universitetu Borås u Švedskoj. Dobitnik je nekoliko nagrada među kojima je Sisley nagrada na Mittelmoda modnom takmičenju u Italiji i prva nagrada na KappAhl dizajn konkursu u Švedskoj.

Radio je kod Vivienne Westwood kao asistent u studiju i na revijama u Parizu i Milanu. Bio je asistent dizajner u studiju Filippa K u Stokholmu, Švedska. Sarađivao je, kao kostimograf, sa bendovima kao što su ”The International Noise Conspiracy” i “Broder Daniel”. Predaje modni dizajn i konstrukciju kroja u Švedskoj školi za tekstil na Univerzitetu Borås.

Dizajn Rickarda Lindquista karakteriše veoma složena konstrukcija kroja koja ima svoje korene u klasičnom krojačkom zanatu. On kombinuje avangradno sa klasičnim, i na neki način osporava naše viđenje tela i odevanja.

Daniel Palillo i Rickard Lindquist predstaviće se beogradskoj publici, u O3one-u, sa svojim poslednjim kolekcijama. Na Fakultetu primenjenih umetnosti će održati dve radionice sa studentima kostima. Teme će odgovarati ekološkom pristupu čitavog projekta i baviće se mogućnostima 100% iskorišćavanja materijala pri krojenju i reciklažom / redizajniranjem secondhand garderobe.

logotipi.jpg