NOVI MEDIJI U SAVREMENOJ UMETNOSTI

Eugenio Viola, Adriana Rispoli i Stevan Vuković
17. decembar 2008. > početak u 20.30h

sobaspogled.jpg
U okviru izložbe Soba sa pogledom, koju će publika imati priliku da vidi u u Italijanskom institutu za kulturu, 17. decembra u O3ONE-u biće organizovana tribina na temu Novi mediji u savremenoj umetnosti. Učesnici tribine, kustosi izložbe Soba sa pogledom Euđenio Viola i Adriana Rispoli i teoretičar umetnosti Stevan Vuković, govoriće o video umetnosti i novim medijima uopšte.Soba sa pogledom je prva izložba čiji su glavni akteri napuljski umetnici i/ili umetnici koji rade u Napulju, a koja je usredsređena na specifičan medijum: video. Izložbu je realizovao Italijanski institut za kulturu u Beogradu u saradnji sa Pan-om | Palatom umetnosti u Napulju i O3ONE-om.

Eugenio Viola (Napulj 1975) je kritičar umetnosti, a trenutno radi kao kustos na projektu Muzeja savremene umetnosti u Napulju, Room del Madre. Specijalizovao se za umetnički doživljaj i teorije estetike u vezi sa savremenom poetikom tela. Trenutno radi na doktorskoj disertaciji na temu „Metode i metodologije arheoloških i istorijsko-umetničkih istraživanja“ na Univerzitetu u Salernu, koja je fokusirana na Post humanizam i odnos između umetnosti i biotehnologije.

Adriana Raspoli (Napulj 1977) istoričar umetnosti, a trenutno radi kao kustos na projektu Muzeja savremene umetnosti u Napulju, Room del Madre. Nakon dobijanja Master diplome iz „Organizacije i komunikacije u vizuelnim umetnostima“ na Akademiji Brera, (Milano 2002), sarađivala je sa državnim i privatnim ustanovama poput aukcijske kuće Kristis (odeljenje za modernu i savremenu umetnost) i muzeja Luvr (odeljenje grafičke umetnosti).

Stevan Vuković (Beograd 1968)
je filozof i teoretičar umetnosti. Zaposlen je kao kustos galerije SKC. Fokus njegovog rada je analiza jezika filozofije i istorije umetnosti u tumačenju umetničkog dela. Trenutno je na doktorskim studijama filozofije na Filozofskim fakultetu u Beogradu. Piše likovnu kritiku i tesktove iz oblasti teorije umetnosti.

TRIBINA:
Učesnici: Eugenio Viola (Italija), Adriana Rispoli (Italija) i Stevan Vuković (Srbija)
Sreda / 17. decembar / 20.30h / O3ONE