Green Balance

1 - 6. novembar 2010. > otvaranje u 19.30h

Na ovogodišnjem međunarodnom salonu umetničke fotografije „Green Balance“, pravo učešća imali su fotografi iz celog sveta. Izložba je pod patronatom FIAP (International Federation of Photographic Art) i FSS (Foto saveza Srbije), a biće održana u Beogradu u galeriji O3ONE, od 1. do 6. novembra 2010.

Autori su slali fotografije na dve teme – prva tema je ekologija, druga je slobodna. Kada je u pitanju prva tema – ekologija, koncept izložbe je da se najrazličitijim primerima ekoloških poremećaja uzrokovanih ljudskim ili prirodnim faktorima, prikaže realnost tamnije strane života na našoj planeti, zatim primerima očuvanog prirodnog okruženja prikaže ona lepša strana i naposletku da se prikaže i kreativni odgovor autora na ovu temu.

Na konkurs se prijavilo ukupno 279 autora iz 38 zemalja, a stiglo je ukupno 1817 fotografija.

Najbolje fotografije po izboru žirija biće nagrađene FIAP medaljama, FSS medaljama, medaljama Salona i specijalnom CANON nagradom.

Projekat se realizuje u saradnji sa Gradskom upravom Grada  Beograda – Sekretarijat za zaštitu životne sredine, a partneri projekta su AB Soft i Canon koji dodeljuje specijalnu nagradu – fotoaparat Canon EOS 7D.

Organizatori ovog međunarodnog salona umetničke fotografije su udruženje Art Balance, Centar za foto i filmsku kulturu Srba i agencija Public Events.