Centar Le Cube

13 - 22. jul 2006.


Centar Le Cube je prvi prostor posvećen samo digitalnoj umetnosti. Misija centra je da informiše i edukuje publiku o upotrebi informacionih i komunikacijskih tehnologija na polju umetnosti i kulture. Daleko od viđenja digitalne tehnologije, kao kraja po sebi, Le cube želi da pokaže da je ona sredstvo za sticanje znanja i kulture, sredstvo za ekspresiju i kreaciju.Le cube, usko povezan sa savremenim promenama na polju kreacije, pruža prostor za refleksiju, eksperiment i produkciju, u čijem je fokusu digitalna tehnologija i izazovi koje ona postavlja savremenom društvu.

Prvi kontakt / Festival digitalne umetnosti je festival interaktivnog grada. Izložba na otvorenom u javnom prostoru u centru grada podrzumeva postavljanje interaktivnih instalacija koje se nalaze u, za ovu priliku, posebno dizajniranom i konstruisanom urbanom multimedijalnom nameštaju . Biće prestavljeni radovi savremenih francuskih umetnika koji deluju na polju digitalne umetnosti i novih medija (Catherine Ikam i Louis Fléri, Michel Jaffrennou, Vincent Lévy, Pierre Bongiovanni, Joseph Rabie, Thierry Coduys, Florent Aziosmanoff, Du Zhenjun, Marie-Hélène Tramus i Michel Bret). Ovi radovi na jedinstven način uključuju publiku u interakciju sa virtuelnim karakterima koji se pokreću i reaguju na posmatrača. Ovi karakteri postaju na taj način novi stanovnici ili posetioci grada koji se uključuju u njegov život kroz interakciju sa građanima u javnim prostorima.

PRVI KONTAKT, izložba u okviri Belef-a i u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom i Centrom za nove medije Le Cube iz Pariza

O3ONE :: 13-22. jul 2006.