5th International Art Camp Kosjerić

31. jul 2006.


Pozivamo Vas na konferenciju za novinare povodom Petog međunarodnogumetničkog kampa – Kosjerić, koja će se održati 31. jula 2006. godine u 12h u O3ONE-u, ul. Andrićev venac 12, Beograd.Kamp se realizuje od 2. do 15. avgusta 2006. godine u Kosjeriću u organizaciji udruženja građana K-Town Group iz Kosjerića, u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, a pod pokroviteljstvom USAID/IRD i SO Kosjerić, i medijsku podršku Radio Kosjerića.Međunarodni umetnički kamp – Kosjerić osnovan je 2002. godine i prerastao je u tradicionalnu kulturnu manifestaciju grada. Ovog leta okupiće 30 učesnika iz 15 zemalja sveta (Španija, Finska, Koreja, Francuska, Velika Britanija, Danska, Holandija, Italija, Poljska, Mađarska, Kanada, Belgija, Turska, Malta i Kina), raspoređenih u četiri umetničke radionice: muzika, kreativno pisanje, zidno slikarstvo i ARTiNTERACT, uz petu – dečju pozorišnu, čiji su polaznici deca iz Kosjerića.

Koncept muzičke radionice zasniva se na pripremi i izvođenju kompozicija baziranih na tradicionalnim zvucima zemalja učesnica. U okviru radionice kreativnog pisanja učesnici će, inspirisani gradom i okolinom, izraziti svoje utiske kroz reči, ali i video radove, instalacije, kolaže; kreiraće razglednice i pripremiti brošuru za turističku promociju Kosjerića. Zidno slikarstvo podrazumeva ulepšavanje grada intervencijama u otvorenom prostoru (murali, grafiti), dok će se kroz ARTiNTERACT radionicu ostvariti intenzivna interakcija sa građanima pretočena u forme performansa, instalacije, uličnog spektakla, fotografije, crteža. Radionicama se u sve većem broju priključuju i mladi iz cele Srbije (Novi Sad, Beograd, Užice, Požega, Ivanjica…).

Ukoliko ne budete u mogućnosti da prisustvujete konferenciji za novinare, biće nam zadovoljstvo da Vas u O3ONE-u ugostimo na večernjem koktelu, kada takođe možete dobiti sve informacije o Art kampu. Koktel se priređuje od 19:30h.
Nadamo se da ćete odgovoriti na naš poziv i time doprineti uspešnijem promovisanju multikulturalizma i afirmaciji umetnosti mladih.

više informacija o kampu www.ktowngroup.org.yu/artcamp