Kauč/sofa

Popkult - Beograd
1 - 7. avgust 2006.


Projekt SOFA je multimedijalna//ambijentalna instalacija sofe/kauca, rekvizita koji je u psihoanalizi jedan od kljucnih i simbilickih elemenata. Kauc/Sofa (kao simbolicki rekvizit kulture psihoanalize postaje u projektu i artefakt izlagan u razlicitim ambijentima tokom jula, avgusta i septembra meseca 2006. Jednostavno receno, “Sofa” ce biti na nekoj vrsti “turneje” po Srbiji, kao sibolicki homage dr Freudu, teoriji i praksi psihoanalize i njenoj ulozi u kulturnoj i intelektalnoj istoriji XX veka.Pozivamo umetnike, grupe, asocijacije da ucestvuju na in/out performansima u O3ONE-u u okviru koga se ocekuje interakcija sofe i publike, prolaznika, gradjana. Naime, na lokacijama gde ce sofa biti postavljena moze se proizvesti rad (fotografije, video, instalacija…) koji kasnije ulazi u izbor za finalnu izlozbu sa temom “Nesvesno – Srbija na sofi – homage Dr. Freud-u”.Radove u elektronskom formatu, koji su nastali tokom predhodno najavljenih performansa, mozete dostaviti u O3ONE art space, Andricev venac 12, sa naznakom ” Za projekat Srbija na sofi ” do 1. oktobra 2006. godine. Informacije na telefon:
+ 381 11 3238 789 ili na milica@o3.co.yu

U vremenu od 2 – 6. augusta u O3ONE-u projekcija flima NESVESNO, (Inconsientes) Reditelj: Joaquin Oristrell, Španija,2004.Scenario: Joaquin Oristrell, Teresa De Pelegri, Dominic Harari u terminima od 18 do 20h

O3ONE – POP KULT – SKC
predstavljaju

O3ONE in/out od 1 – 7. avgusta 2006.
Otvaranje utorak 1. Avgust u 19h
Otkrivanje 21. veka
NESVESNO – UNCONSCIOUSLY

KAUC/SOFA
150. godina od rodjenja Sigmunda Frojda
homage – work in progress

Kauc/Sofa, homage Dr Sigmundu Freudu projekat otvoren 4. jula u SKC-u, izlagan je na muzickom festivalu Exit06 i sada od 1 – 7. augusta u O3ONE art space-u.