Designers Love Japan

Subota, 9. april 2011. > 18h

Japan-

Na izložbi će biti prikazani radovi koji su pristigli na konkurs “PLAKAT ZA JAPAN”. U želji da se skrene pažnja na događaje koji su zadesili Japan, i dâ skromni doprinos narodu Japana, na dizajn web portalu Designed.rs je 16. marta raspisan konkurs “PLAKAT ZA JAPAN”, na koji se odazvalo 170 autora, i pristiglo oko 200 radova. 

Izložba je organizovana u saradnji Designed.rs, galerijom O3ONE i Crvenim krstom Srbije, a štampanje plakata koji će biti izloženi, omogućila je štamparija Superdot iz Beograda.

Na izložbi “Designers Love Japan” biće prikazana selekcija od 20 radova.Radove su žirirali art i kreativni direktori Designed.rs i studija Coba&associates, Jana Oršolić i Slobodan Jovanović. Kriterijum za odabir radova je uključivao nivo grafičke pismenosti, ideju i realizacijske sposobnosti pristiglih radova. U selekciju izložbe „PLAKAT ZA JAPAN“ ušlo je 20 radova sledećih autora:  Amanda Stević, Borko Nerić, Branko Bobić, Dejan Vukelić, Ena Baćanović, Igor Adamović, Iva Čukić, Kristina Jovanović, Luka Srdanović, Marko Milin, Mihailo Kalabić, Milan Čerevicki, Milena Janićijević, Milica Tasić, Nenad Aćimović, Nikola Bajčić i Ivana Majstorović, Nikola Radojčić, Rade Šaptović, Sara Radonja, Vladimir Radivojević.

Tokom izložbe biće organizovano i sakupljanje donacija za pomoć Japanu, stoga Vas molimo da dođete u što većem broju kako bi svi na taj način dali svoj doprinos akciji.

Prisutnima će se obratiti Slobodan Jovanović kreativni direktor studija „Coba&Associates“, gospodin Tetsuya Tsubota, prvi sekretar Japanske ambasade i predstavnik Crvenog krsta Srbije.

Svi radovi će biti izloženi na posebnoj sekciji dizajn web portal Designed.rs.