Fashionable Peko-chan, Our Fantastic Idol

Shinobu Machida
3 - 4. maj 2011. > Otvaranje u 19 časova

画像-054

Izložbom fotografija lutke Peko-chan, O3ONE daje skroman doprinos narodu Japana o kom smo u poslednje vreme imali prilike da čujemo samo tragične stvari. Predstavljamo Vam deo japanske potrošačke kulture kroz fotografije maskote velikog japanskog prehrambenog lanca Fuyija Co.

Na izložbi će biti prikazano oko 200 fotografija lutke Peko-chan koja predstavlja devojčicu od 6 godina, visine od jednog metra, koja ima konjski repić, a navika joj je da izbaci jezik sa leve strane. Ima dečka koji se zove Poko-chan.

Izložbu će otvoriti g-din Tetsuya Tsubota, prvi sekretar japanske ambadsade, a ona je realizovana zahvaljujući Nobuko Akikawi i Satoru Yokoyami koji već godinima unazad omogućavaju odlazak našim umetnicima u Japan, ali i dovode japanske umetnike u Beograd.

U sredu, 4. maja u 17 časova, posetioci će imati prilike da bude vođeni kroz izložbu od strane Nobuko Akikawe i Satoru Yokoyame, i na taj način će im biti prenet umetnički doživljaj i značaj lutke Peko-chan u japanskoj modernoj kulturi. Takođe, svi zainteresovani umetnici saznaće o mogućnostima realizacije izložbe u Japanu i na kakvu vrstu pomoći mogu da računaju.