HTMlles Festival : EXPORT 2 [06]

21. oktobar 2006.


HTMlles Festival je tekući projekat Studia XX iz Montreala, najznačajnijeg ženskog centra za nove medije, koji funkcioniše od 1995. godine. HTMlles Festival koji je započet kao godišnji događaj i koji je fokusiran na položaj žena u cyber prostoru, sada je prerastao u internacionalni bijenalni projekat koji uključuje sve aspekte novih medija i web art tehnologija. Festival je u međuvremenu prerastao u opšte poznato mesto okupljanja žena/umetnica koje deluju u okviru kreativnih digitalnih medija, a dodatna cirkulacija projekata doprinela je stvaranju internacionalnog profila i mreže za sam Festival i umetnice. Tura se sastoji od posete tri grada – Beograd (Srbija), Sofija (Bugarska), Istanbul (Turska). Svi događaji su otvoreni za javnost, uključujući i interaktivne radionice. Kompletan program dešavanja na http://upgrade.beocity.com/Program dešavanja u Beogradu planiran je za period od 19. do 22. oktobra i odvijaće se u prostorima galerija Kontekst i O3ONE. Program u Beogradu koproduciran je u saradnji sa kustosima Majom Ćirić [Upgrade! Belgrade] i Miroslavom Karićem [Nezavisna umetnička organizacija/Magazin Remont]. U program lokalnih prezentacija uključene su i Anica Vučetić, Žana Poliakov, Nataša Teofilović i Aleksandra Jovanić. Partneri uključeni u program ovog projekta su: NOMAD, Platform Garanti i The Apartment Project (Istanbul), The Upgrade Belgrade, galerije Remont, O3ONE i Kontekst (Beograd), i The Upgrade Sofia, The Red House, CULT.bg i Radio.Cult.bg (Sofija). Svi događaji su otvoreni za javnost, uključujući i interaktivne radionice.

www.htmlles.net

:: HTMlles Festival : EXPORT 2 [06]
:: Belgrade, Sofia, Istanbul
:: 21. oktobar 2006. >> u 17 i 19 sati

Subota, 21. oktobar 2006

17:00 Bioteknica: Jennifer Willet & Sean Bailey (Montreal, Kanada) – radionica

19:00 Upgrade! Belgrade – fokus: žene u tehnologiji + okrugli sto sa kanadskim umetnicima

*BIOTEKNICA je tekući umetnički i istraživački projekat koji zajedno vode Shawn Bailey i Jennifer Willet, a koji ispituje etiku i estetiku na preseku umetnosti i biologije. Jennifer Willet će predstaviti najskorija dostignuća iz Bioteknica laboratorije.http://www.bioteknica.org

*Nezavisna inicijativa The Upgrade! Belgrade je mesečno okupljanje za one koji su zainteresovani za umetnost i nove tehnologije. Kao deo globalne mreže takvih inicijativa The Upgrade! Belgrade radi na promovisanju umetničkog potencijala i kreiranje stavova koji će značajno dopineti razvoju kulture kroz unapređenje komunikacije i mobilnosti u svetu umetnosti.

http://upgrade.beocity.com/