Dragoljub Zamurović – fotomonografije 2006.

4. decembar 2006.

Dragoljub Zamurovic (1947). Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Posle toga (1977 – 79) na postdiplomskim studijama fotografije na Fakultetu primenjenih umetnosti. Godine 1980. primljen je u Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, a 1995. godine dobija zvanje “Istaknuti likovni umetnik fotografije” i tako se svrstava medu nekoliko najznacajnijih umetnika srpske fotografije danas.

Dobitnik je mnogih domacih i medunarodnih nagrada od kojih su najznacajnije: “Velika majska nagrada”(prva koji je dobio jedan umetnik fotografije) i “Nikonova nagrada” u Japanu (u konkurenciji medu 60.000 ucesnika iz celog sveta).

Gotovo svi znacajniji casopisi u svetu objavljuju njegove fotografije. Pomenimo samo nekoliko: Time, Geo, Epoca, Nenjsnjeek, Stern, Paris-Match, Europeo, Figaro Magazine, Panorama … Legendarni americki casopis “Life” dva puta je njegove snimke svrstavao u rubriku “Big Pictures” (Velike fotografije), a u julu 1991. godine jednu je stavio i na svoju naslovnu stranu.

U ponedeljak 4. decembra u 19h Dragoljub Zamurovic predstavice seriju fotomonografija i podeliti svoja profesionalna iskustva sa svim zainteresovanim posetiocima.