Protoarchitecture

Nataša Bajc
25 - 28. decembar 2006.

Izložba je deo istraživanja kompjuterski simulisanog procesa morfogeneze, koji formu razvija koristeći matematičke modele bioloških sistema generisanja. Ona predstavlja deo opusa koji se zasniva na novom gledanju na autorstvo, kroz saradnju sa računarskim programima pri razvijanju novih ontologija za moguće svetove.

Predavanje u sklopu izložbe će se bazirati na razmatranju uticaja savremenih tehnoloških dostignuća, kako računarstva tako i genetskog inženjerstva i matematičkih modela na arhitekture i sisteme stvaranja formi.

Nataša Bajc je istraživač i predavač arhitekture sa interesom za rule based computational sisteme. Ona je principal Code Desig Studio i jedan od osnivača Institute for Genetic Architecture pri Columbia University u New York. Diplomirala je na Beogradskom Arhitektonskom fakultetu 1995. godine i ima Master of Architecture diplomu sa Juznokalifornijskog instituta za arhitekturu (SCI-Arc). Predavala na SCI-Arc i Cal Poly Pomona i bila gostujući reviewer na mnogim drugim školama. Živi u Santa Monici, u Kaliforniji.

Protoarchitecture, Nataša Bajc
25-28. decembar 2006. otvaranje u 19h