Cargo Aspekti

Rundek
29. mart - 3. april 2005.


Kao prateći program koncertnog nastupa Rundek Cargo Orkestra u Sava Centru, 2. aprila 2005. godine, u O3ONE galeriji otvara se i multimedijalna izložba, koja osvetljava druge, nešto manje poznate kreativne aspekte rada ovog desetočlanog sastava, koji u sebi sadrži i eksperimentalne vizuelne i audio umetnike, kao ravnopravne članove. Rundek Cargo Orkestar nastao je na tragovima istraživanja muzičkih tradicija Balkana, centralne Evrope i Mediterana, i njihovom ukrštanju sa regeom, južnoameričkim ritmovima i savremenom elektronskom muzikom, u građenju specifičnih hibridnih muzičkih tvorevina.

One u isto vreme imaju tipičan pop karakter i ostavljaju znatan prostor improvizaciji i igri, u spletu sa formalnim muzičkim eksperimentima. “Rundek Cargo Aspekti” demonstrira načine na koje se principi eksperimenta u muzici prenose u šire polje kulture, i rezultiraju zvučnim i vizuelnim instalacijama, i specifičnim imidžom grupe koja svojim aktivnostima u velikoj meri probija standardne okvire muzičke, i uopšte kulturne industrije.

Izložba pruža svojevrstan zvučni ambijent u koji su ukomponovani različiti tipovi vizualizovanja ideja o kreativnim trasferima u području kulture, putem video eseja, fotografija, digitalnih slajdova i printova. Njihov karakter i žanrovska određenost variraju u vrlo širokom spektru, dokumentujući rad grupe, kao i želje, snove i vizije njenih članova. Autori radova koji čine segmente izložbe su: Vedran Peternel, Nedžad Ajkic, Biljana Tutorov i Nebojša Babić, kao i sam Darko Rundek i mnogi autori fotografija koji se na oficijelnom sajtu Orkestra i na neoficijelnom sajtu pod nazivom Tajni Grad nalaze.

Izlozba “RUNDEK CARGO ASPEKTI”,

GALERIJA o3one, Andricev Venac 12
od 29. marta do 03. aprila 2005
Otvaranje: utorak, 29. u 19h.

RUNDEK CARGO ASPEKTI