Kulturforum / TAČKA, V grupna izložba malog formata

Od 18. 5. do 21. 5. 2017. > Koče Popovića 9

visual-site

Peta po redu grupna izložba malog formata koju organizuje Kulturforum ODKR otvara se u četvrtak 11. maja 2017. godine u 19:00 časova u galeriji Pro3or na adresi u ulici Koče Popovića br.9 u Savamali u Beogradu. Izložba je otvorena od 11. do 16. maja u terminu od 12:00 do 20:00 časova.
Naziv i tema ove pete po redu grupne izložbe malog formata je „Tačka“. Kao i do sada naziv izložbe je predložak na koji umetnici treba da reaguju svojim radovima kako bi se postigao zajednički imenilac u inače veoma raznolikoj postavci od preko stotinu radova više od pedeset umetnika različitih senzibiliteta i likovnih i primenjenih disciplina i tehnika. Mađutim za razliku od prethodnih izložbi gde je ovaj predložak bio uglavnom formalno tehničko sredstvo dovođenja radova u međusobni odnos ovaj put kreativni tim Kulturforum ODKR nastoji da pokrene i jednu malu raspravu među umetnicima i kreativcima. Naime Tačka kao tema ove izložbe data je umetnicima na razmatranje kao likovni element ali i kao filozofski pojam. Kao tehničko i formalno sredstvo ali i kao kontemplativan tema. Na ovaj način Kulturforum ODKR nastoji da Grupnu izložbu malog formata neguje i razvija u pravcu salonske izložbe odnosno periodičnog pregleda domaće likovne i primenjene scene mlađe generacije, što je uostalom već i nagovešteno velikim brojem radova i autora koje je publika imala prilike da vidi na prethone četiri izložbe. Kulturforum ODKR vidi program Grupne izložbe malog formata kao poseban napor u pravcu jačanja i razvoja kulturnih potreba u javnosti te šireg tržišta umetnosti. U tom smislu je ova izložba prodajnog karaktera sa veoma pristupačnim cenama. Cilj ovakve kulturne politike je da se široj javnosti omogući zadovoljstvo kupovine i posedovanja umetničkog dela kako bi publika kroz neposrednu i zabavnu interakciju bolje upoznala savremeno domaće likovno stvaralaštvo u mlađoj generaciji.

UČESNICI:
Aleksandar Denić, Ana Marija Ćupin, Branka Nađ, Bojana Ristevski, Boris Burić, Barbara Dimić, Vanja Seferović, Vladimir Lalić, Vuk Palibrk, Vladimir Ristić, David Pujado, Darija Basta, Davor Gromilović, Emilija Radojičić, Ivan Vulić, Ivana Finci, Ivana Čalija, Ivana Radmanovac, Jovan Trkulja, Julija Draškoci, Jovana Oljača, Jovana Čavorović, Katarina Marković, Ksenija Josifović, Ksenija Jovišević, Maja Avramović, Mario Kolarić, Marija Radosavljević, Maja Gajić, Marija Aničić, Marija Konjikušić, Milica Nikolić, Milan Cvetković, Miladin Miletić, Miljenko Miladin, Milica Balubdžić, Miloš Tomić, Miloš Sibinović, Milan Nenezić, Mina Piščević, Minja Đurđević, Mira Đorđević, Miodrag Ninić, Monika Lang, Nikola Velicki, Nikola Krivokapić, Orjen Đurić, Predrag marković, Svetlana Radenković, Sonja Gajić, Sonja Leković, Sonja Lundin, Stevan Lončarević, Stefan Knežević, Uroš Šanjević.
Povodom V Grupne izložbe malog formata Kulturforum ODKR se zahvaljuje organizacijama i pojedincima koji su omogućili ovaj događaj: Dina Dizajn, Tron pivo, Vinarija Đurđić, Rai Catering, Poslastičarnica.Na otvaranju izložbe za mzzički program biće zadužen Dj Kapetan Esid.
Kulturforum ODKR se posebno zahavaljuje Galeriji Prozor na izuzetnoj saradnji u 2016. i 2017. godini.