Balkanleaks

23. novembra sa početkom u 17 časova

sized_privacy2

U sredu, 23. novembra sa početkom u 17 časova u galeriji O3ONE, Piratska partija Srbije organizuje još jednu u nizu Balkanleaks radonica. Ulaz je slobodan i zainteresovani građani mogu da probaju i nauče Wikileaks tehnike koje su redefinisale novinarstvo, aktivizam i građansku neposlušnost u informatičkom dobu. Takođe, detaljno ćemo analizirati pitanje privatnosti na društvenim mrežama i pokazati na primerima kako sačuvati balans dobitka i davanja podataka pri korišćenju istih.

Radionica može da bude posebno zanimljiva novinarima koji imaju problema sa cenzurom i bore se sa uticajem interesnih grupa na medij za koji rade. Takođe, svi zainteresovani za povećanje transparentnosti u državnim i javnim institucijama imaju sjajnu priliku da se informišu kako da doprinesu tom zajedničkom cilju.

Specijalan segment radionice je fokusiran na pitanja i odgovore, jer nam je u gostima osnivač holandske Piratske partije i ko-predsednik Piratske Internacionale, Samir Alui. (https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Samir_Allioui)

Otvorena diskusija sa pitanjima i odgovorima sa Samirom počinje nakon jednosatne demonstracije Wikileaks tehnika za novinare i kratkog uvoda i analize digitalnog suvereniteta pojedinca.