Rastakanje

16 - 21. januar 2012.
Autori: Borjan Grujić i Nenad Aćimović
Otvaranje i razgovor sa posetiocima održaće se u ponedeljak 16. januara u 19 časova

Untitled-1

Projekat “Odlivanje/Rastakanje” je vizuelizacija izmešanih i kompleksnih sistemskih problema i otvoreni prostor za interakciju.
Globalno i lokalno, Evropa i Srbija, “Veliki” svet i naši “mali” svakodnevni svetovi urušavaju se u konfuziji i strepnji.
Kuda i kako dalje? Da li nam je potrebna nova revolucija? Da li je ona uopšte još moguća?
Centar i periferija, isključivanje i različitost, životne šanse, pravo izbora i pravo na izbor, sloboda govora, nezaposlenost, nedostatak politike i nedostatak političnosti, odgovornosti, obrazovanja, kulture i solidarnosti, nasilje, oligarhija i korupcija neke su od tema od kojih smo pokrenuli i rasporedili ih na 10 slika. Cilj nam je da ih otvorimo kroz dijalog.
Predstavljamo ih na apstraktan i minimalistički način u materijalu koji povezuje umetnost i dizajn.
Razgovor sa posetiocima i posetiteljkama koji će moći da intervenišu po radovima ispisujući predloge za rešavanje problema vodiće sociolog Marijana Stojčić.

Biografija:

Borjan Grujić /
25 godina / grafičar / biciklista /
Autor projekata “Porub” u Kulturnom centru Rex i “Zarez Fm” emisije na NOFM radiju/ član ekpedicije “Inex Film” važni su mu sloboda i heterogenost /
Završio Visoku školu likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu na smeru dizajner grafike / studirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu na smeru istorija umetnosti/ učestvovao na nekoliko grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu / njegove radove možete naći na sajtu Flickr /

Nenad Aćimović (1986), diplomirao na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, smer grafički dizajn.
Nije zaposlen. Nije član nijednog udruženja.
Nije osnivač nijednog studija. Nije objavljivao radove ni u časopisima ni u novinama.
Posvećen je dizajnu, kaligrafiji i Kamiondžijama.