UrbanLAB: Beograd2020. Evropska prestonica kulture

19 – 24. mart 2012.
Otvaranje izložbe u 19 časova

UrbanLAB-Beograd2020 Ozon

UrbanLAB je izložba radova studenata prve godine diplomskih akademskih studija – master, Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu nastalih u periodu od septembra 2011. do januara 2012. godine u studiju UrbanLAB, čiji je rukovodilac doc. dr Aleksandra Đukić, asistent Milena Vukmirović i demonstratori Tena Lazarević, Ana Krga, Milica Mitrović i Sonja Kesić. Projekat je realizovan u saradnji sa Odborom za kandidaturu Beograda za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

Izložba obuhvata 11 urbanističko-arhitektonskih projekata na 11 različitih lokacija u Beogradu, koje su mapirane kao lokaliteti koji imaju potencijal da postanu budući epicentri kulture Beograda (Cvetni trg, Park Tašmajdan, Beogradsko dramsko pozorište, Zemunski kej, Novobeogradski kej, Savski kej, Slavija i drugi). Svako rešenje odlikuje specifični kreativni pristup koji je rezultirao utvrđivanjem specifičnosti lokaliteta, kako na užem, tako i na širem nivou grada i osmišljavanjem rešenja koje na najbolji način spaja lokalne vrednosti Beograda sa vrednostima Evrope.

Studenti čiji će projekti biti predstavljeni su: Olivera Petrović, Natalija Ostojić, Emilija Josipović, Vladimir Matić, Darja Laškareva, Suzana Maksimović, Đulija Zlatanović, Miloš Kolarić, Suzana Obradović, Tamara Subotić i Ognjen Marković.

Autori izložbe: dr Aleksandra Đukić, Milena Vukmirović i Tena Lazarević.