Kustosiranje #08

četvrtak, 26.04.2012 u 19h

qu-#08-plakat

Teme (45’ svaki segment ):

– Definisanje pojma kustos, kroz profesionalno iskustvo. Kustoski izazovi u radu na projektu Kontejner, spoj umetnosti, nauke i tehnologije, stanje u umetnosti i kulturi u Hrvatskoj. Gošda: Sunčica Ostoid, nezavisna kustoskinja, Biro suvremene umjetničke prakse KONTEJNER, Zagreb.

– I Radionica, bazirana na evaluaciji projekta Monument Ginger Society u galeriji Tredi Beograd. Nakon posete (12.04.2012) galeriji i rada u toku- izgradnje pomenika đumbiru, učesnici su dobili zadatak da popune Evaluacionu tabelu, čime su u prilici da argumentovano ocene projekat, po različitim segmentima.

– II Rezultati selekcije učesnika projekta izložbe, formiranje grupe.

Oni koji nisu prisustvovali dosadašnjim izdanjima Kustosiranja i nisu posetili izložbu su, takođe, dobrodošli da učestvuju u programu.

Kustosiranje je edukativni program namenjen prvenstveno studentima završnih godina Odeljenja za istoriju umetnosti, Filozofskog fakulteta u Beogradu i mlađim storičarima umetnosti (i svim zainteresovanim mlađim kreativnim osobama iz oblasti kulture), oblikovan kao priprema za poziv samostalnog kustosa i zamišljen kao podrška za proaktivan pristup u traženju odgovarajućeg zanimanja, razvoju i realizaciji projekata u polju kulture.

Autori projekta Kustosiranje: Andrej Bereta i Srđan Tunid, kustosi- istoričari umetnosti
http://kustosiranje.blogspot.com
kustosiranje@gmail.com