Miloš Bogdanović – MILOŠ 1995.

Od 22. 8. do 31. 8. 2017. > Koče Popovića 9

Vremenske kapsule_Promocija

“Miloš, 1995.” zatvara FLUizme 2017.

— Tip izložbe / Interaktivna (doći na vreme)
— Poneti / Novčić ili nokat
— Za jelo, piće biće / Sushi & Pivo
— Slogan izložbe / Grebanjem do oslobađanja!
— O čemu se radi:
proleće, 1995.
“Kupi mi svesku, hoću da crtam”.
Bez linija je. Ima bele korice posute plavim štraftama, kao one ukrasne bombonice za tortu. Reciklirani papir jače gramature.
Na naslovnoj stoji — Miloš, 1995. Opovo. Lični dokument crtačkih početaka. Sestra me uči slovima, brat u pubertetu crta pank lava, ćale najboljeg drugara pravi karikature moje mame, ja precrtavam likove iz crtaća i isfrustriran bratovim provociranjem ispisujem “Miloš je kleNpav, Miloš je budala…”.

Pre 10ak godina, tokom krečenja kuće, sveska nestaje zauvek. Ispod greb nanosa su momenti sačuvani od zaborava.

U okviru 10. po redu a, prvog nomadskog, letnjeg programa FLU: VREMENSKE KAPSULE, u galeriji PRO3OR će se tokom avgusta održati tri izložbe koje će postavljati pitanja: Kako, šta i zašto baš to i tako pamtimo? Da li nas um štiti sećajući se češće lepih stvari? Da li stvarno najduže pamtimo mirise? Kako se sećanje menja i može li se izmeriti njegova varljivost?
FLUizmi se sada, nakon 10 godina, umesto retrospektive, rekapitulacije, reevaluacije, re, re… izmeštaju iz prostora Galerije i Izloga FLU. Sastavljeni od žudnje i nestrpljenja, Letnji programi tako ostaju trenuci samostalnosti, slobode i utisaka pustolovina.
Umetnici: Mirza Dedać, Stevan Kitić, Miloš Bogdanović