“DIZAJNERSKA REPUBLIKA”

7 - 9. maj 2007.


Dögg Gudmundsdottir je rođena u Rejkjaviku na Islandu 1970. Studirala je industrijski dizajn na Istituto Europeo de Design u Milanu od 1992. do 1996. a od 1996. do 1998. na Danskoj dizajn školi u Kopenhagenu. Njeni radovi su izlagani i publikovani širom Evrope i SAD. Od rane mladosti interesovala se za umetnost i dizajn, i to je iskombinovala i primenila u svom praktičnom radu. U svom studiju u Kopenhagenu bavi se industrijskim dizajnom, umetničkim instalacijama, grafičkim dizajnom. Radila je za mnoge kompanije među koijima su: B-Sweden, Ligne-Roset, Finn Frogne, Elimenti i Christofle.Dögg Gudmundsdottir je više okrenuta nadrealnom svetu formi gde iskorišćava ili se poigrava geometrijskim i organskim oblicima. Poigravanje sa formama može biti različito, a većina njenih radova je i multifunkcionalna.

O3one & Cultural Front & BDW

WORKSHOP “DIZAJNERSKA REPUBLIKA”
07-09. maj 2007. / 14-18h

Da bi održali ravnotežu sa veoma zapaženom konferencijom change² koja će isključivo biti posvećena domaćoj i regionalnoj kreativnosti, O3ONE i Mixer osmislili su trodnevnu radionicu pod nazivom “Dizajnerska republika” koja će predstavljati okosnicu prve polovine Beogradske nedelje dizajna, kako za dizajnere tako i za poslovne predstavnike. Program je zamišljen kao platforma za razmenu ideja i iskustava, prezentacije pojedinačnih projekata, kako mladih srpskih dizajnera koji žive/studiraju/rade u inostranstvu, tako i kreativnih pojedinaca i studija iz Srbije.
Izbor tema i predavača pokriva širok spektar aktuelnih problema i pitanja. Kroz niz Q&A sesija i panela, učesnici radionice će imati priliku da iznesu mišljenje o lokalnim urbanim, arhitektonskim, društvenim i poslovnim temama, da uporede iskustva, kao i da predlože rešenja za pitanja koja se danas tiču Beograda, Srbije i Balkana.

O3ONE & MIKSER & BDW
CASE SERBIA / SLUČAJ SRBIJA
Izložba & Publikacija
najbolji projekti nezavisnih srpskih brending agencija i dizajn studija
10-16. maj 2007.
Otvaranje izlozbe i promocija knjige: 10. maj 2007/ 22h

Case Serbia / Slucaj Srbija kroz publikaciju i izložbu predstavice srpsku brending scenu i njenu poziciju u odnosu na internacionalne advertajzing i brending agencije. Knjiga obuhvata projekte koje su lokalne agencije i studiji realizovali za lokalne klijente, a svaka agencija – dizajn studio predstaviće jedan izabrani projekat u okviru izložbene postavke za vreme Belgrade Design Week-a.

O3one & Belgrade Design Week

THE FRENCH KISS Projekat u Beogradu
10-16. maj 2007.
Otvaranje: 10. Maj 2007. /22h

* Faze /////// guillaume anatole faraut
* dZO architecture /////// arnaud descombes et antoine regnault
* R+A /////// Edouard ROPARS et Julien ABINAL
* M+M+R /////// Laurent MASMONTEIL+ philippe MONTEIL+ gilles REIBELL
* Microclimax /////// Benjamin Jacquemet + Carolyn Wittendal
* WRTW /////// Geraldine Malvina Fourmon
* Kilo /////// tarik oualalou + linna choi
* REV architecture /////// cristiano benzoni + emmanuel biard + sophie thuillier
* G.E. /////// gilles ebersolt
* H+LB /////// Mathurin hardel + cyrille le bihan
* Sam /////// Schneider + Matthys Architectes

The French Kiss Projekat je grupa koju čini 11 timova arhitekata, svi studirali i diplomirani u Parizu.
Sada žive ili rade u Parizu. Njihovo učešće na mnogim takmičenjima i realizovani projekti u Francuskoj i širom Evrope i sveta imaju uvek isti cilj – praviti drugačiju arhitekturu.
Njihov manifesto je “Un nouvel art de vivre est possible” – mešavina arhitekture, dizajna i pejzaža. Njihovo prvo okupljanje u Beogradu tokom Belgrade Design Week-a je mogućnost da se otkrije grupa, njiihove ideje, njihovi koncepti i njihova vizija o budućnosti.

Inicijativa & Produkcija: SINESTEZIA
Autor izložbe: Ana Zatezalo
Producenti: SINESTEZIA Ana Zatezalo, Čedomir Ristić i FAZE Guillaume Farrault
Koncept & dizajn postavke:
Guillaume Farrault
Koncept & vizuelni identitet:
FAZE / Guillaume Farrault
Izlagači: 11 timova mladih arhitekata iz Pariza

NORDIJSKA UMETNIČKA SCENA
DÖGG DESIGN (Danska / Island)
izložba printova
07 – 12. maj 2007.
Otvaranje: 07. maj /19h