Prilagodite se! Počinje Adaptacija

11. Međunarodni umetnički kamp u Kosjeriću
od 27. jula do 11. avgusta

poster-11artcamp1

Međunarodni umetnički kamp u Kosjeriću će u petak 27.jula biti otvoren jedanaesti put Ovogodišnja tema Adaptacija je simbolični odgovor na svakodnevnicu u kojoj živimo i kojoj se prilagođavamo, fokus će biti na umetnosti promene i adaptiranju različitih umetničkih medija. U toku dve nedelje od 27. jula do 11. avgusta ovaj umetnički kamp će učesnicima, građanima Kosjerića, al ii ostalim posetiocima prirediti različite umetničke intervencije i forme na javnim prostorima u Kosjeriću.
Ovoga leta građani Kosjerića će ugostiti oko trideset učesnika koji dolaze iz Irske, Ukrajine, Italije, Nemačke,Češke, Španije, Finske, Rusije, Bugarske, Slovačke, Francuske,Mađarske, Poljske, Švajcarske i Japana.

Učesnici će biti rasporedjeni u pet radionica: teatar, radionica vizuelne umetnosti (Artburg hill), radionica murala i grafita (Street galleries), muzička radionica i dečja  radionica u kojoj će učestvovati deca iz Kosjerića.

Međunarodni umetnički kamp če trajati do 11. Avgusta, a građani Kosjerića će imati priliku da se se prepuste umetnosti promene 09. avgusta u Kosjeriću, dok će Beograđani imati tu priliku 11. Avgusta , tačno mesto će biti naknadno najavljeno.

Međunarodni umetnički kamp organizuje Udruženje građana K-town iz Kosjerića u partnerstvu sa Skupštinom opštine Kosjerić, Mladim istraživačima Srbije, Kancelarijom za mlade Kosjerić, Narodnom bibliotekom Kosjerić, Turističkom organizacijom Kosjerić.