GRENZSTADT

6 - 16. septembar 2007.


Recoil Performance Group će 6, 7, 13. i 14. septembra 2006. godine u 21:00 izvesti projekat GRENZSTADT – medijski performans koji direktnim audio-vizuelnim linkom povezuje Kopenhagen i Beograd. Muzičari, igrači i publika kreiraće audio-vizuelni performans koji premošćuje 1330km i 5 granica između dva grada.Ove godine će spojiti O3ONE u Beogradu i klub Culture Box u Kopenhagenu.

Svake večeri posle performansa, uživo, putem internet streaminga, nastupaju i DJ-evi iz kluba Culture Box u Kopenhagenu i to:

6. septembra: TOM COLLINS, NED FLANDERS
7. septembra: MORTEN KAMPER (SIMPLICITY), MHM ONE (KILL YOUR TELLY)
13. septembra: BJARKE (TECH-NOLOGY), QUIKSTEP.
14. septembra: WAQAR, DANIEL KAARILL (ZERRBILD)

Deo programa je i video rad Rastka Lazića “Fragments”.

11. septembra u 18:00 u prostoru O3ONE biće održana i radionica na temu “Internet kao sredstvo za kolaboraciju” na kojoj će biti objašnjene tehnike kojima su se autori služili u ostvarivanju projekta GRENZSTADT.

Grupa Recoil bavi se generativnim umetničkim formama u okviru kojih kombinuje performans i digitalne medije, ispitujući odnos digitalnih tehnologija i ljudskog tela, našeg iskustva i realnosti. U saradnji sa srpskim umetnicima, projekat GRENZSTADT spaja fizički udaljene prostore i pravi korak napred u ispitivanju prirode performansa i realtime umetnosti.
Beograd (O3ONE)

Igrač: Dragana Bulut
Kompozitor i izvođač: Rastko Lazić
Kamera/video montaža: Srđan Radmilović
Kopenhagen (Culture Box)

Koreograf i igrač: Tina Tarpgaard
Kompozitor i izvođač: Pelle Skovmand
Kamera/video montaža: Saša Mačkić