Guardian Talk – imagine art after

11. decembar 2005.

Nakon 6-o nedeljne virtuelne diskusije na relaciji Beograd-London, o umetnosti i aktuelnom zivotu, umetnici Sinisa Savic i Tatjana Strugar susrecu se poslednjeg dana u galeriji o3one u okviru Guardianovog projekta Imagine.art.after, kustosa Breda Beban, u produkciji Index arts.imagine art after

· Kustos Breda Beban
· Producent Index Arts

imagine.art.after je projekat koji dovodi u vezu umetnike istog etnickog porekla ali koji su geografski i politicki razdvojeni.

Projekat je okupio 7 umetnika koji zive u zemlji porekla i 7 koji su je napustili i trenutno zive u Londonu : znaci umetnici koji su ostali i umetnici koji su otisli.

Cilj projekta je da otvori kanal komunikacije na mestima gde je inace ne bi bilo, i time omoguci umetnicima da razmene ideje i radove, ali i da na online mediju diskutuju o svojim iskustvima.

Umetnici koji ucestvuju dolaze iz zemalja koje po britanskom imigracionom centru imaju najvisi broj  molbi za azil u UK. Medju njima su: Nigerija, Iran, Irak, Albanija, Afganistan, Etijopija, Srbija&Crnagora

Umetnici i njihovi radovi su prestavljeni na online Guardian  talkboards. Svaki umetnik ucestvuje u dijalogu sa svojim virtuelnim parom i  sa njim razmenjuje textove, slike, fotografije, kratke filmove, ideje.

Dijalozi su otpoceli 31.10 i traju do 11.12.

Od projekta imagine.art.after se ocekuje da  umetnici kroz dijalog razmene iskustava funkcionisanja u dve socialno razlicite sredine i omoguce uvid  u odnos zivota i umetnosti, odnosno kako se identitet uoblicuje kroz  ideju pripadanja-nepripadanja.

Odabrani projekti predlozeni tokom imagine.art.after projekata ce biti producirani u 2006 a, izlozba projekta je planirana za 2007 u Londonu

Breda Beban

Kustos projekta : Breda Beban
Producenti: Julia Farrington, Index Arts
Assistanti kustosa: Nina Pearlman, Margareta Kern
Pomocnici: Eline van der Vlist, Katrina Hallowell, Stella Patrikova

kstosa mozete kontaktirati na imagine.art.after@gmail.com