BRD

A Bird's-Eye View
Izložba traje od 12. februara do 9. marta > Otvaranje izložbe 12. februara od 19 časova

BRD

BRD

Svoj život, ova mala ptica je završla pri samom rođenju. Odbačena je kao neuspešno rešenje logotipa, ali kasnije vaskrsava u formi stripskog lika na internet blogu od sredine 2011. godine. Publika koja prati strip lagano se povećava, jer je strip nastao kao autorov lični projekat bez ikakvih većih namera. Takođe, specifičan humor je još jedan razlog zašto ovaj strip ima malu, odabranu publiku.

Življenje se drastično ubrzava, medijski smo zatrpavani uglavnom ružnim slikama, kao da se niko ne bavi dobrim vestima koje motivišu i obogaćuju duh. Svet je prepun gluposti i apsurda, pa prkosi logici samim svojim postojanjem i tada sve postaje crni humor i izrugivanje. A takvo loše okruženje ostavlja frustracije, traume i napetost kao idealnu podlogu za stvaranje psihičkih problema. Ovakav svet je nepresušan izvor inspiracije, pa su ponekad situacije i razgovori iz realnog života samo pretočeni u strip skoro bez ikakvih izmena. Strip BRD je duhovit prikaz egomaničnog ponašanja i psihičkog propadanja jedne male ptice.

Mesto s koga BRD posmatra svet i reaguje na njega, je visoko iznad svega i to je jedino mesto odakle je moguće sagledati suštinu. To je pogled iz ptičije perspektive.

O autoru:
Dušan Vojnov je rođen 1980. godine.
Diplomirao je grafički dizajn na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu.
Radi kao art direktor u Orange studiju u Beogradu. Pored dizajna se bavi ilustracijom i stripom.

www.dusanvojnov.com
www.behance.net/dooshan