Osećam Japan / Feeling Japan

Autorski projekat Tamare i Marka Vukše
od 09 do20. aprila 2013.

sl

FEELING-JAPAN-Flajer-PRIPREMA-1

‘Osećam Japan’ nije bila zadata tema izložbe. Umetnici, svako u svom mediju i sferi interesovanja, već godinama prožimaju duhovnost, pročišćenost, jednostavnost Istoka u svom radu. Tako je nastala ova izložba koja je mali omaž Japanu, posvećena našim japanskim prijateljima.

umetnici:

ALEKSANDRA BOGIĆEVIĆ
Rođena 1971. godine u Beogradu. Školu za industrijsko oblikovanje u Beogradu završila 1990. godine. Član ULUPUDS-a i samostalni umetnik od 1997. godine. Realizovala je 5 samostalnih i učestvovala na preko 60 grupnih izložbi. Dobitnica nekoliko nagrada u oblasti vizuelnih umetnosti i modnog dizajna.

ANDREA IVANOVIĆ JAKŠIĆ
Rođena 1979. godine u Slavonskom Brodu. 2005. godine diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, slikarski odsek, u klasi profesora Milana Blanuše. Samostalno i grupno izlagala u zemlji i inostranstvu (Japan, Mađarska). Dobitnica nekoliko nagrada za slikarstvo.

GORDANA BAŠKOT
Osnovne i magistarske studije slikarstva završila na FLU, Beograd, a magistraske na SUNY Olbani, Njujork, SAD. Samostalno izlagala u Beogradu, Olbaniju, Njujorku i Jerevanu. Grupno izlagala u zemljama regiona, Belgiji, SAD, Holandiji, Australiji, Japanu.

RADENKO ADNAĐ
Rođen 1960. Član ULUS-a i ULUPUDS-a sa statusom samostalnog umetnika od 1997. Aktivno izlaže od 1988. godine na samostalnim i grupnim izložbama (Srbija, Hrvatska, Makedonija, Nemačka). Živi i radi u Beogradu, bavi se grafikom, crtežom, keramikom, malom plastikom. Dobitnik više nagrada za keramiku.

TAMARA NEDELJKOVIĆ VUKŠA
Diplomirala 2002. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Član ULUSa i ULUPUDSAa, u statusu samostalnog umetnika. Izlagala 13 puta samostalno (Srbija, Crna Gora, Japan, Izrael) i na preko 120 grupnih izložbi (Srbija, Rumunija, Slovenija, Španija, Nemačka, Albanija, Japan, SAD). Dobitnica više nagrada u oblasti vizuelnih umetnosti.

MARKO VUKŠA
Diplomirao 2001. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Član ULUSa i ULUPUDSAa, u statusu samostalnog umetnika. Izlagao 13 puta samostalno (Srbija, Japan, Izrael) i grupno (Srbija, Crna Gora, Slovenija, Rumunija, Albanija, Španija, Francuska, Austrija, SAD, Kina, Nemačka, Japan). Realizovao 9 skulptura u javnom prostoru (Srbija, Kina). Dobitnik 8 nagrada i priznanja za skulpturu (Srbija, Francuska).

LJUBICA JOCIĆ KNEŽEVIĆ
Magistrirala 2001. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Specijalističke studije 2001/2002 završila na Institutu za Keramiku i Dizajn, Tajami, Japan. Samostalni umetnik od 1998. Član ULUPUDSa od 1999 i IAC-AIC Internacionalne Akademije Keramike, Ženeva od 2011. Izlagala samostalno u Srbiji i Japanu i na grupnim izložbama (Srbija, Italija, Španija, Australija, Hrvatska, Slovenija, SAD). Dobitnica 22 nagrade u oblasti keramike (Srbija, Hrvatskaj, Japan i SAD).

NEBOJŠA BABIĆ
Nebojša Babić je rođen u Beogradu 1968. godine.  Član je Ulupuds-a/predsednik sekcije likovnih umetnika fotografije (1997), USUF-a i Ppof-E (2004), komisije za kulturu i olimpijsko obrazovanje predsedništva Olimpijskog Komiteta Srbije i Srpske asocijacije Menadžera od 2008. godine. Godine 1998. osnovao je “Orange Studio”,  kreativni studio za primenjenu fotografiju i vizuelne komunikacije. Godine 2004. osnovao je O3ONE, multimedijalni umetnički projekat, prvi takve vrste u zemlji.