Proglašenje pobednika foto konkursa Dišite

960x273

Danas je u galeriji O3one, proglašen pobednik foto konkursa „Dišite“, koji je trajao od 24. oktobra do 07. novembra 2014. godine.

Ovaj konkurs, koji je privukao veliki broj fotografa i ljubitelja ekologije, Udruženje O3one je organizovalo uz podršku Sekretarijata za očuvanje životne sredine grada Beograda. Tema konkursa je bila očuvanje životne sredine, ne samo u ekološkom, već i u sociološkom i kulturološkom smislu. Namera organizatora je bila da konkursom probudi razmišljanje o novoj dimenziji ekologije – o kulturi življenja kao osnovi „čistog“ života.

Konkurs „Dišite“ je samo početak aktivnosti koje Udruženje O3one planira u 2015. godini, a prvi u nizu ciljeva je ostvarivanje kontakta i povezivanje sa nevladinim organizacijama i drugim oblicimacivilnog sektora koji imaju slične ciljeve i ideje – očuvanje životne sredine i aktivan rad na uspostavljanju kulture življenja po meri čoveka.

U ime Udruženja, okupljenima se obratio Nebojša Babić istakavši da je žiri imao težak zadatak, te da je umesto jedne, odlučeno da se dodele čak tri nagrade.

Prvu nagradu je osvojila Aleksandra Jovičević, drugu nagradu je osvojila Violeta Ercegović, a treću nagradu je osvojio Thedjole, koji je svoj rad poslao putem instagrama. Detaljnije vidite ovde

Događaju su prisustvovali učesnici konkursa, članovi udruženja O3one, kao i članovi drugih udruženja koje se bave ekologijom i očuvanjem životne sredine.