Promocija knjige “Puterica”

Vojislav Bešić
11. decembra 2014. u 19časova

puterica

puterica

Njegov prvi roman, Gringo (2009.) je postao apsolutni hit, dok je drugi, Kozinski (2012.) zagazio u kultne vode naše scene. Autor se ovoga puta okrenuo kratkoj formi.

Puterica je zbirka kratkih priča i vinjeta. Nastavljena je saradnja sa urednikom Pavlom Ćosićem, tako da je ponovo izdavač Kornet.
“Vojislav Bešić se prepustio svojoj radoznalosti i svestranosti, pa se ova zbirka priča proteže kroz sve žanrove literature, da bi na kraju ipak bila najbliža fantastici u prvom i stvarnosnoj fantastici (da izmislim i ja nešto) u drugom delu knjige. Uprkos hrabroj upotrebi žanrova; preplitanju sopstvenih tema i mešanju različitih vremena, civilizacija, dakle svim postupcima koji su posle postmderne opet sasvim legitimni, Bešić je naravno svoj i autentičan. Pušta nas u predele svoje imagnacije, kao što nas je sa „Gringom“ pripustio da provirimo u njegov život.”

Iz recenzije Vide Crnčević Basare

“Bešić piše jezikom muzičke sekvence – na trenutke čujemo zvuke free jazz-a, ili rokenrola, ponekad on zvuči kao bluz a ponekad je nesnosna graja post pank i tehno generacije.”

Nina Živančević