Noć muzeja u novom O3ONE prostoru

Subota 16. maja 2015
Od 18 časova do ponoći

kilometar_kose

 

O3ONE Art Space u Uzun Mirkovoj 10 obeležava ovogodišnju Noć muzeja u saradnji sa humantarnom inicijativom KILOMETAR KOSE. U subotu 16. maja, od 18 časova do ponoći, organizujemo javno šišanje i arty-party.

KILOMETAR KOSE nastao je kao izraz dobre volje mladih ljudi da pomognu deci koja zbog bolesti ili medicinskog tretmana pate od gubitka kose. Oni su, putem modernih načina komunikacije, prvenstveno društvene mreže Faceboook, podstakli brojne ljude da doniraju kosu (15cm i više) za izradu perika po meri za ovu decu. Perike se uz pomoć udruženja NURDOR ustupaju na korišćenje onima kojima su potrebne. Cilj je, kako samo ime kaže, kilometar kose, a samostalno su dogurali do 350 metara, i napravljenih osam perika. Vreme je da im pomognemo da što pre pređu preko završne linije!

O3ONE Art Space vas poziva da nas posetite u Noći muzeja i da se priključite Inicijativi. Ovu akciju
pratiće i aktivacija posebno osmišljena za ovu priliku u cilju da se Inicijativi obezbedi dodatna pomoć, kako u prikupljanju kose, tako i novčanih sredstava neophodnih za izradu perika. Naime, različiti umetnici će napraviti svoje crteže/slike frizura i drugih ukrasa za glavu, koje će se projektovati na zidu Galerije. Zainteresovani posetioci će moći da izaberu frizuru, da se fotografišu i da sa #KilometarKose objave svoju sliku.

Akciju je podržao i fotograf Braca Nadeždić, autor aktuelne izložbe u O3ONE-u.

Umetnosti uvek treba podrška, ali umetnost je i podržati nekog.

Kosa, za osmeh ispod malog nosa!

Očekujemo vas!