Izložba radova sa konkursa za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje

Projekat urbane regeneracije stambenog naselja u Dositejevoj ulici u Kraljevu
Izložba je otvorena od 7. do 14. decembra 2015.

2

Projekat urbane regeneracije stambenog naselja u Dositejevoj ulici u Kraljevu odnosi se na izradnju novih stanova kao kompenzaciju vlasnicima čiji su stanovi oštećeni u zemljotresu u novembru 2010. godine. Projektom je planirano rušenje 21 postojećeg objekta, i izgradnja višespratnih stambenih zgrada sa 363 stana u koje će biti preseljeni sadašnji stanari.

Projekat urbane obnove finansira Vlada Srbije kroz meki kredit vrednosti 8 miliona evra i Grad Kraljevo kroz zemljište i radove na infrastrukturi u vrednosti od 3,3 miliona evra, uz donaciju Evropske unije kroz tehničku podršku Projektu u vrednosti 0,9 miliona evra.

Izložba i konkurs za urbanističko-arhitektonsko rešenje deo su tehničke podrške Projektu, koja se finansira donacijom Evropske Unije, kroz Investicioni fond za Zapadni Balkan (WBIF).

Konkurs je realizovan u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije, u periodu jun-oktobar 2015. u dve faze: predkvalifikaciju arhitekata i projektnih biroa, i takmičenje 8 izabranih timova u izradi idejnih urbanističko-arhitektonskog rešenja.

Autori pobedničkog rešenja su Grozdana Šišović, Dejan Milanović i Mihailo Popović, u okviru saradnje biroa Re: ACT, Beograd i Gate doo, Valjevo.
Izložba je otvorena do 14. decembra 2015. godine.

EUKV-Logo