A.R. Design studio multimedijalno predstavlja novu modnu kolekciju “Micro Harmony”

modni performans / live photo session / projekcija modnih fotografija
Sreda 16/12/2015, 20h

12322641_10206542377132830_7393682750620534496_o

Autor kolekcije i modnog događaja: Aleksandra Ranković
Scenografija i fotograf: Nemanja Vorkapic
Muzika: AR&SK
Hair style: Aleksandar team
Make up: Nena Popovic
Modeli: lepe žene Beograda

Aleksandra Ranković, samostalna umetnica živi i stvara u Beogradu.
Više od decenije participirajući u različitim kontekstima i brojnim art projektima bez obzira o kojoj vrsti medija, tehnologija, formi i sadržaja je reč njena dominantna crta, ili istinska vokacija jeste savremeni odevanje.

Hrabro sledeći sopstvene ideje stvorila je originalni modni stil, lako prihvatljiv i prepoznatljiv svima koji neguju prefinjenost i slobodu ukusa.

Modni stil Aleksandre Ranković dobro je poznat u jednom specifičnom i značajnom delu beogradske modne i art scene. Nositi njene odevne predmete i modne detalje ne znači samo i ove sezone biti dobro odeven, već postavlja pred korisnika i zahtev koji sama autorka formuliše rečima: nezavisno od toga gde se nalazite moja odeća vas dovodi u središte pažnje, ali da bi ste je nosili potrebno je da budeš ličnost.

Središte Aleksandrine poetike upućuje nas u jedan zanimljivi misaoni i osećajni svet koji funkcioniše u okviru postmodernističkih praksi i strategija, ali uvek sa prepoznatljivim individualnim/autorskim pečatom. Aleksandra Ranković istrajava na jednoj konstanti ideja i tehničkih pristupa u obradi materijala, ali takođe, od kolekcije do kolekcije, unosi uvek nove sadržaje i detalje čime ne samo da obogaćuje svoju poetiku, nego inovativno i inteligentno pretvara svoje kreacije u one dragocene knjige koje se uvek iznova čitaju.

Svaki njen model celovito je umetničko delo, koje vizionarski najavljuje dolazece trendove, koji ce se tek pojaviti.