ČOVEK – To je naša prva reč

Performans Snežane Golubović
1. i 2. jun 2016. od 18 do 20h

sajt_post_prva-rec

U sredu i četvrtak 1. i 2. juna u sklopu izložbe Traži se čovek od 18-20h u galeriji O3ONE poznata konceptualna umetnica Snežana Golubović održaće performans proze i poezije iz Zenita pod nazivom ČOVEK – To je naša prva reč.

Snežana Golubović rođena je u godini kada su The Rolling Stones zapalili svet svojom pesmom „„(I Can’t Get No) Satisfaction“. Odrasla je uz beogradsku alternativnu scenu, slušala Ekatarinu Veliku, čitala Ivu Andrića i Danila Kiša, posećivala BITEF i FEST, studirala dramaturgiju, pisala o muzici i filmu, provodila leta u Dubrovniku i kreirala sopstvene radio i Televizijske programe.

Od 1992. godine živi u Nemačkoj. Kao slobodni umetnik / performer saradivala je, izmedu ostalih, sa Aleksandrom Brilom, Dirkom Hauzerom, Endži Hizl, Saskijom Bodeke i Piterom Grinevejom.

Bila je asistent Marine Abramović i član Nezavisne Performans Grupe „Independent Performance Group“ koju je osnovala upravo Marina Abramović.
Njeni radovi su prikazivani u Van Gog muzeju u Amsterdamu, na Bijenalu u Veneciji, Kraljevskom muzeju lepih umetnosi u Briselu, događaju Future of Imagination u Singapuru i mnogim drugim ustanovama i događajima.

Čitajte! ZENIT
Slušajte! ZENIT
Gledajte! ZENIT
Postanite! Zenitista