Resonate, Florence To, Nicolas Sassoon i Rick Silva u galeriji PRO3OR

Od 19. 4. 2017. > Koče Popovića 9

resonatepro3or-web-image

FLORENCE TO, NICOLAS SASSOON I RICK SILVA – predavanja i izložbe koje ne treba propustiti na RESONATE festivalu!
 Sreda, 19.april 2017. u 19:00
Resonate festival preporučuje predavanje i izložbu umetnice FLORENS TO (Florence To), koja svoje vizuelne instalacije stvara u interakciji sa elektronskom muzikom i arhitekturom!
Florens To održaće predavanje u sredu, 19. aprila u 11h u zgradi Jugoslovenske kinoteke. Iste večeri od 18.30 biće otvorena izložba ove umetnice – EOAN u glarijij Pro3or.
Florens To je vizuelna umetnica koja dizajnira i pravi vizuelne instalacije koje su u korelaciji sa prostorom i arhitekturom. Nakon završetka studija dizajna na Glasgow School of Art počinje da kreira vizuelne instalacije, radeći u nekonvencionalnom prostoru, krojeći svaki projekat da odgovara mestu u kojem se nalazi. Njeno klasično muzičko obrazovanje omogućilo joj je da ode dalje, sarađivala je sa umetnicima zvuka i ton majstorima u naručenim projektima i performansima kao što su The Society of Arts and Technology iz Montreala i sa institutom 4DSOUND iz Budimpešte.​
Ova umetnica nastavlja da istražuje uticaje javnog nastupa kroz čin stvaranja fizičkog prisustva pomoću dizajniranog svetla i načina na koji različiti rasporedi senzora mogu stvoriti emotivni i psihološki utisak kod publike.

U prostorijama ispod galerije u 19h biće otvorena još jedna izložba – SIGNALS, čiji su autori vizualni umetnici Nicolas Sassoon i Rick Silva, koji će takođe održati i predavanje u okviru Conference programa u Jugoslovenskoj Kinoteci. Signals se sastoji od niza kompjuterski generisanih video radova koji se ponavljaju i koji su česta tema u radu oba umetnika. U prostoru, projekat dobija formu monumentalne instalacije koju čine jedinstvene video projekcije koje pokrivaju veliki ekran unutar galerijskog prostora.